Newsroom

Newsroom

"Όχι" από ΣΥΡΙΖΑ στις πιέσεις για "μεγάλο συνασπισμό": Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση

Σε όλους τους τόνους δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την αντίθεση του κόμματος στις πανταχόθεν πιέσεις για κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ενδεικτικό των πιέσεων είναι το χθεσινό δημοσίευμα των "Νέων" στο οποίο ανώνυμη πηγή από τις Βρυξέλλες εμφανίζεται να λέει πως «είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα»...

syriza ke hd epic logo 1 1

Σε όλους τους τόνους δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την αντίθεση του κόμματος στις πανταχόθεν πιέσεις για κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ενδεικτικό των πιέσεων είναι το χθεσινό δημοσίευμα των “Νέων” στο οποίο ανώνυμη πηγή από τις Βρυξέλλες εμφανίζεται να λέει πως «είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα»…

Έμμεση απάντηση στο εν λόγω δημοσίευμα αλλά και στις επανηλημμένες ανοιχτές προσκλήσεις για συγκυβέρνηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: « Δεν υπάρχουν “ουδέτερες” πολιτικές. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα “παράλληλο πρόγραμμα” που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις», είπε ο πρώην υπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Νίκος Βούτσης που σχολιάζοντας στο «ΣΚΑΪ» το επίμαχο δημοσίευμα είπε ότι «η δέσμευση των εταίρων για ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές» και πως κάθε σενάριο «μεγάλου συνασπισμού» στο μοντέλο της Γερμανίας είναι «εκτός τόπου και χρόνου».

Ο Γιάννης Δραγασάκης απέρριψε τη φερόμενη ως επιταγή των Βρυξελλών για κυβέρνηση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στο Βήμα FM: «Αυτοί θα αποφασίσουν τι κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα;», διερωτήθηκε αλλά σημείωσε ότι «η αυτοδυναμία δε σημαίνει και άρνηση συνεργασιών. Μπορούμε, ας πούμε, για τη ρύθμιση του χρέους και για άλλα να δημιουργήσουμε τους όρους μιας ευρύτερης συμπαράταξης, ένα ευρύτερο κοινό πλαίσιο θέσεων, ελπίζοντας βέβαια ότι όλα τα κόμματα πια συμφωνούν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να παλέψουμε να μειωθεί», είπε.

Σχολιάζοντας σχετικά κύκλοι της Κουμουνδούρου, παραπέμπουν και σε παλιότερη ανακοίνωση του κόμματος με την οποία έλεγαν πως η Νέα Δημοκρατία θέλει τη συνεργασία για να ακυρώσει την κατάκτηση της απομείωσης του χρέους.