Newsroom

Newsroom

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Ποια ονόματα «παίζουν»

Προ των πυλών είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ανασχηματισμός. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από νωρίς το πρωί σήμερα στο Μαξίμου συμπληρώνοντας το παζλ της νέας κυβέρνησης με το μείζον πλέον ζήτημα που καλείται να κλείσει, να είναι αυτό του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο «ορφάνεψε» μετά τη μετακίνηση του Πάνου Σκουρλέτη στην Κουμουνδούρου.

5b4894c01dc524d41e8b4580 2

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πολύ δύσκολα θα μετακινηθούν από τις θέσεις τους οι  Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Κοτζιάς, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου θα παραμείνει ο Γιάννης Δραγασάκης. Φυσιολογικά στη θέση του στο υπουργείο Άμυνας θα παραμείνει και ο Πάνος Καμμένος, ενώ δεν αποκλείεται, μετά και τη συνάντηση και τη συμφωνία που είχε σήμερα μαζί του, να υπουργοποιηθεί και η Κατερίνα Παπακώστα. 

Στο πόστο τους φαίνεται πως μένουν και οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς και ο Νίκος Παππάς ως επικεφαλής του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Στα πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού γραφείου και αναμένεται να αναβαθμιστούν βρίσκεται και ο νυν γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου καθώς και ο Δημήτρης Λιάκος.

Δεδομένης της πρόθεσης του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει μια πλατιά κοινωνική συμμαχία ενός προοδευτικού μετώπου, δεν αποκλείεται να επαναφέρει και στο προσκήνιο πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς όπως για παράδειγμα η Λούκα Κατσέλη ή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου οι οποίες έχουν τραβήξει σαφείς διαχωριστικές γραμμές από το ΠΑΣΟΚ.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.