ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αλλαγή

Λένε ότι μπορείς να εξαπατάς πολλούς για λίγο και μπορείς να εξαπατάς λίγους για πολύ. Δεν μπορείς όμως να τους εξαπατάς όλους για πάντα.

362182 mulopoulos

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας τον ολοκληρωτικό έλεγχο των ΜΜΕ προσπάθησε το ακατόρθωτο. Να κρύψει την αλήθεια, να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να επιδοθεί σε μια συνεχή προπαγάνδα υπέρ του κυβερνητικού έργου, με στόχο τη διαρκή παραπλάνηση των πολιτών.

Το πέτυχε τα δύο πρώτα χρόνια. Και ίσως ήταν και πολύ…

Η εξαπάτηση των ψηφοφόρων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έφτασε στα όριά της. Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια της μεγάλης κυβερνητικής φθοράς

Η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αλλαγή έχει αρχίσει.

 

Είναι τόσο το βάρος της δυσαρέσκειας του κόσμου για την κυβέρνηση και τέτοιο το μέγεθος της αναντιστοιχίας μεταξύ αυτών που μεταδίδουν τα ΜΜΕ και αυτών που συμβαίνουν στην πραγματικότητα στη χώρα, που ήταν φανερό ότι αυτή η άρρωστη πολιτικά κατάσταση δεν θα πήγαινε για πολύ.

Με δεκάδες θανάτους καθημερινά από την πανδημία, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και με τις διεθνείς αξιολογήσεις να κατατάσσουν την Ελλάδα πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο, μετά το Χονγκ Κονγκ, θα περίμενε κανείς τουλάχιστον κάποιοι δημοσιογράφοι να ασχολούνται με το θέμα.

Προς απογοήτευση όσων πιστεύουν ακόμη ότι η ελευθερία του τύπου στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία είναι αυτονόητη, ουδείς ασχολείται με την πανδημία. Ούτε επικοινωνιακά και πολύ χειρότερα, ούτε στο πλαίσιο της εφαρμογής κάποιων μέτρων προστασίας από πλευράς υπεύθυνης κυβέρνησης.

Κάνουν σαν να μην υπάρχει πια η πανδημία.

Το κακό όμως δεν σταματά εδώ. Αυτές τι μέρες γίνονται συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ενοχή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis. Είναι παγκοσμίως πρωτότυπο και πρωτοφανές να έχει πλήρως συγκαλυφθεί στη χώρα που εξελίχθηκε ένα σκάνδαλο διαφθοράς πολιτικών προσώπων, το οποίο έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Και το οποίο μάλιστα το αναγνώρισε ακόμη και η ίδια η ένοχη για χρηματισμό Ελβετική εταιρεία, που κλήθηκε να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στις ΗΠΑ.

Στα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη η πραγματικότητα έχει πλήρως αντιστραφεί και συμβαίνει κάτι ανεπίτρεπτο για πολιτισμένο κράτος με δημοκρατικούς θεσμούς.

Το σκάνδαλο διαφθοράς μετατράπηκε σε σκευωρία σε βάρος των ενόχων. Και αντί να διώκονται οι πραγματικοί ένοχοι, διώκονται οι δημοσιογράφοι που το αποκάλυψαν και οι εισαγγελείς που το ερεύνησαν.

Ένας από τους δημοσιογράφους που το αποκάλυψαν, ο Κώστας Βαξεβάνης, διωκόμενος εκείνος για κακουργήματα, αντί για τους πολιτικούς που χρηματίστηκαν, κατέθεσε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τους εκβιασμούς που έκαναν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στους μάρτυρες της υπόθεσης, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους.

Από την ημέρα των αποκαλύψεων δεν ακούστηκε κιχ για την υπόθεση. Ούτε στα ΜΜΕ ειπώθηκε ή γράφτηκε κάτι, ούτε από την πλευρά της Δικαιοσύνης όμως υπήρξε κάποια ένδειξη για επανεξέταση της υπόθεσης, ενόψει των νέων δεδομένων.

Μια χώρα βυθισμένη στη διαφθορά, στην ομερτά και στη διαπλοκή.

Με την κυβέρνηση να έχει εξαπολύσει διπλωματικό πόλεμο εναντίον του Πούτιν που εισέβαλε στην Ουκρανία και συγχρόνως να στηρίζει εμπράκτως τους ολιγάρχες του πλούτου, που είναι ταυτόχρονα εφοπλιστές και καναλάρχες και οι οποίοι θησαυρίζουν μεταφέροντας πετρέλαιο από τη Ρωσία, με την οποία η κυβέρνηση άνοιξε πόλεμο.

 

Πάνω από όλα το κέρδος…

Εκεί όμως που ήταν το πραγματικό Βατερλώ της κυβέρνησης, επειδή ξεπέρασε κάθε όριο αδιαφορίας και εγκατάλειψης των πολιτών, υπερασπιζόμενη ανοικτά την κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων που νέμονται την αγορά ενέργειας, ήταν στη μεγάλη υπόθεση των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Η πρώιμη απολιγνιτοποίηση που ευνόησε τα καρτέλ του φυσικού αερίου και αποδυνάμωσε την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, η εξάρτηση από το εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο που όμως είναι κι αυτό ορυκτός άνθρακας, η ρύθμιση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας κατά τρόπο που να εμποδίζει την αυτορρύθμιση της αγοράς και τη μείωση των τιμών, η πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα για την ακρίβεια μειώνοντας τη φορολόγηση και βάζοντας πλαφόν στις τιμές, όπως έκαναν όλα τα κράτη της Ευρώπης και τέλος η παραπειστική τακτική της στην προτροπή της Ε.Ε. να φορολογήσει τα υπερκέρδη των κερδοσκόπων, μαρτυρά την εγκατάλειψη των πολιτών και την απροκάλυπτη πλέον κυβερνητική πολιτική υπέρ των λίγων και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Η ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει ότι 3 στους 4 Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς κάθε μήνα. Κι αυτά πριν ακόμη τη μεγάλη έξαρση της ακρίβειας.
Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και η φτωχοποίηση των Ελλήνων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τις φτηνές δικαιολογίες ότι δήθεν φταίει ο πόλεμος δεν τις πιστεύει πια κανείς. Ούτε καν οι τηλεθεατές του ΣΚΑΙ. Αφού βλέπουν στις διεθνείς αξιολογήσεις, – νάναι καλά το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα – ότι η Ελλάδα έχει γίνει η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης. Πιο ακριβή σε απόλυτες τιμές ακόμη και από τις χώρες με τους υψηλούς μισθούς και τη μεγάλη αγοραστική δύναμη.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι μια αχτίδα φωτός μέσα στη γενικότερη δυσαρέσκεια και την απελπισία του πολίτη. Γιατί υπόσχεται μια άλλη πολιτική, που θα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τον δοκιμαζόμενο πολίτη και όχι την ολιγαρχία του πλούτου, που τελευταία έγινε ακόμη πλουσιότερη.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ενδιαφερθεί για τη δημόσια υγεία, ενισχύοντας τα νοσοκομεία και θωρακίζοντας το ΕΣΥ.
Που θα απονείμει δικαιοσύνη και θα τιμωρήσει όσους προσχώρησαν στη διαφθορά και έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον.

Που θα πάρει μέτρα για τη μείωση της φορολόγησης των καυσίμων και του ΦΠΑ, ώστε να μειωθούν οι τιμές και να ανακουφιστεί ο μέσος πολίτης που πληρώνει πολλές φορές ακριβότερα το ρεύμα και τα καύσιμα.

Που θα αυξήσει τους κατώτατους μισθούς σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Κι επειδή η πρώτη άμυνα της κυβέρνησης είναι να κατηγορήσει για λαϊκισμό τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν ακολουθούν τη δική της, ευνοιοκρατική υπέρ των μεγάλων συμφερόντων και κυνικά νεοφιλελεύθερη πολιτική, η απάντηση για το που θα βρεθούν τα χρήματα να καλύψουν τις κοινωνικές παροχές είναι από τη φορολόγηση όσων κερδοσκόπησαν με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το σύνθημα «Φέρτε πίσω τα λεφτά» θα γίνει βρόγχος και θα τους πνίξει.

Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μετά το Συνέδριο θα είναι πιο ώριμος, πιο οργανωμένος, πιο δημοκρατικός και πιο έτοιμος από ποτέ, σύντομα κληθεί για μια ακόμη φορά να συμμαζέψει ό,τι άφησαν πίσω τους οι ληστρικές πολιτικές της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς και να αποκαταστήσει ένα κράτος δικαίου για τον πολίτη.

Πηγή: Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλλιάνος: Πώς το ξέσπασμα για τον πατέρα του «ανάγκασε» το Twitter να πει αλήθειες για τη ΝΔ και τη δημόσια υγεία (video)

Καλλιάνος ξέσπασμα

Καλλιάνος: Πώς το ξέσπασμα για τον πατέρα του «ανάγκασε» το Twitter να πει αλήθειες για τη ΝΔ και τη δημόσια υγεία (video)

Αρκετά είναι τα σχόλια που ακούστηκαν από χρήστες του Twitter σχετικά με το σοβαρό οικογενειακό…

Survivor: Το ριάλιτι του ΣΚΑΪ έκανε τηλεοπτικό προϊόν τους τραμπουκισμούς σε γυναίκα – «Θα της χώσω κάνα χαστούκι» (video)

Survivor

Survivor: Το ριάλιτι του ΣΚΑΪ έκανε τηλεοπτικό προϊόν τους τραμπουκισμούς σε γυναίκα – «Θα της χώσω κάνα χαστούκι» (video)

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στη Σταυρούλα για αυτό που είπα για τη σφαλιάρα. Αλλά όταν…

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

6200555

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

Με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα…

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη 1

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter