Αντίστροφη μέτρηση για την άρση ασυλίας του νεοναζί, Γιάννη Λαγού

Ξεκίνησε μετά από πολύμηνη καθυστέρηση να κινείται στο Ευρωκοινοβούλιο η άρση ασυλίας του νεοναζί καταδικασμένου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
 

NewsRoom 21/04/2021 | 20:17

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε γνωστό ότι αύριο συζητείται η άρση ασυλίας του Λαγού στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να πάρει την έγκριση από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε στις 7 Οκτωβρίου του 2020 να καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μαζί και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, αρνούμενο μάλιστα να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής του, 13 χρόνια φυλάκιση.

Ο Γ. Λαγός είχε διαφύγει την ημέρα την απόφασης για τις Βρυξέλλες την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου για να μη συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες καθυστερούσαν επί μήνες να ζητήσουν την άρση ασυλίας του ώστε να προχωρήσει η σύλληψη του και η έκδοση στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του στις ελληνικές φυλακές.