Newsroom

Newsroom

Αντίστροφη μέτρηση για μάχη στην Μαριούπολη

Οχυρώνονται μέσα στη Μαριούπολη οι Ουκρανοί στρατιώτες.

1000 17

Μαίνεται για τρίτη μέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το Κίεβο να είναι ο μεγάλος στόχος των ρωσικών δυνάμεων, αν και η επίθεσή τους είναι πολύπλευρη. Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαριούπολη, όπως μεταδίδει το Open, όπου οχυρώνονται μέσα στην πόλη οι Ουκρανοί Στρατιώτες, για μάχη σώμα με σώμα. Η πόλη ετοιμάζεται για να δεχθεί ισχυρή επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

 

 

Σχέδιο εκκένωσης

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open, όσοι θελήσουν να εγκαταλείψουν την πόλη, το μόνο ασφαλές μέσο είναι το τρένο.  Ήδη έχουν αναχωρήσει πολλοί με σκοπό να προλάβουν να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή. 

Πέρασε τα σύνορα για Μολδαβία η Ελληνική διπλωματική αποστολή του Κιέβου

Εκτός Ουκρανίας βρίσκεται η αυτοκινητοπομπή με το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο και δημοσιογράφους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πομπή των αυτοκινήτων από την ελληνική πρεσβεία πέρασε στη Μολδαβία και κατευθύνεται προς τη Ρουμανία. Σημειώνεται ότι στη Μαριούπολη το Ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι το μόνο που θα παραμένει ανοιχτό.

Οι ελληνικές προξενικές αρχές στις δύο πόλεις, σε καθημερινή στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζουν να παρέχουν τη συνδρομή τους, στους Έλληνες υπηκόους, τους ομογενείς και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί νεκροί

Ο υπουργός Υγείας της Ουκρανίας παρουσίασε λεπτομέρειες για τον κατάλογο των θυμάτων από τη ρωσική πολεμική εισβλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, 198 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί τα τελευταία 24ωρα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 1.100.

Δεν διευκρίνισε εάν τα θύματα είναι πολίτες ή αναφερόταν και σε απώλειες στρατιωτών. 

Στη δίνη του πολέμου οι Έλληνες του Κιέβου και της Μαριούπολης

 

 Στα υπόγεια έχουν καταφύγει για να γλιτώσουν από βομβαρδισμούς, οι Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία. Όπως μετέδωσε το Mega, όσοι Έλληνες δεν πρόλαβαν να φύγουν, κρύβονται στα υπόγεια, με την ελπίδα ότι σύντομα θα δοθεί ένα τέλος στις εχθροπραξίες.  Μάλιστα, στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας παραμένουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ομογενείς.

«Δεν περίμενα ότι θα γίνει μια μαζική εισβολή, κανείς δε πίστευε ότι θα γίνει μείνει τέτοια σύρραξη. Δεν παίρνω το ρίσκο τώρα να φύγω και να ήθελα… στα σύνορα χαμός, αναμένουμε, αναμένουμε» υπογράμμισε Έλληνας που έχει εγκλωβιστεί .

 

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ