Αντίστροφη μέτρηση για την μάχη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς

Οι εννέα υποψήφιοι αρχηγοί για την Κεντροαριστερά ετοιμάζονται για να μπουν στην τελική ευθεία για το ποιος θα διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα.

NewsRoom 29/10/2017 | 12:55

Πολλά θα κριθούν από την τηλεοπτική αναμέτρηση της Δευτέρας. Το ραντεβού έχει ήδη οριστεί στα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης. Στο χορό μπαίνουν και οι περιφερειακοί σταθμοί προκειμένου να εμπλακούν στη διαδικασία της εκλογής που θα ακολουθήσει όσο περισσότεροι πολίτες.

Ειδικότερα η πρώτη τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο στούντιο της Κατεχάκη και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 στις 21:00. Οι εννέα υποψήφιοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της Περιφέρειας Ανδρέα Γιουρμετάκη (Λάρισα), Γιώργου Σαχίνη (Ηράκλειο), Γιώργου Σιμόπουλου (Λαμία), Φίλιου Στάγκου (Θεσσαλονίκη) και Κωνταντίνου Μάγνη (Πάτρα).

Έτσι τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο ντιμπέιτ στόχο έχει όχι μόνο να μπορέσουν οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις θέσεις, αλλά και να εμπλακεί μεγάλο μέρος της βάσης στη διαδικασία εκλογής. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ο δεύτερος (αν χρειασθεί) την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση της κ. Φώφης Γεννηματά, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε πάρει μέρος στο προηγούμενο ντιμπέιτ που διοργανώθηκε.

Όσον αφορά τους άλλους κύριους υποφήψιους ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο ίδιος προσπαθεί να φανεί ενωτικός λέγοντας πως μπορεί να και στρατηγός και στρατιώτης, προτρέποντας όμως την κ. Γεννηματά να μπορέσει να κάνει το ίδιο.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Καμίνης κάνει λόγο για συλλογική λειτουργία που θα κλείνει την πόρτα σε αρχηγισμούς και συγκεντρωτικές λογικές, ενώ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζει τον εαυτό του ως νέο απέναντι στο παλιό. Η γραμμή του κ. Γιάννη Μανιάτη, είναι η έμφαση στα ζητήματα της ανάπτυξης, ενώ επισημαίνει την ανάγκη υπέρβασης των παλιών κομμάτων, ενώ ο κ. Γιάννης Ραγκούσης επιμένει στην αντιδεξιά γραμμή, σε μια προσπάθεια προσπάθεια αφύπνισης των αντιδεξιών ενστίκτων των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.