Newsroom

Newsroom

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Παλλήνη

Σάββατο 22 Μάρτη – πλατεία Ελευθερίας (απέναντι απ’το 1ο Δημοτικό) “Ο ρατσισμός δε χαμογελάει, μισεί και σκοτώνει. Εμείς τραγουδάμε, δημιουργούμε,…

festival pallini

Σάββατο 22 Μάρτη – πλατεία Ελευθερίας (απέναντι απ’το 1ο Δημοτικό)

“Ο ρατσισμός δε χαμογελάει, μισεί και σκοτώνει. Εμείς τραγουδάμε, δημιουργούμε, αγωνιζόμαστε!” Γύρω από αυτό το δίπολο έχουμε προσπαθήσει στην περιοχή της Παλλήνης και των γύρω συνοικιών να αναπτύξουμε τον τελευταίο καιρό τη συλλογική, κινηματική μας δράση. Ο προβληματισμός μας ξεκινά από την αυξανόμενη επιρροή που έχει φανεί να έχουν στην ελληνική κοινωνία οι μισαλλόδοξες, μισανθρωπικές αντιλήψεις του ρατσισμού και του φασισμού, κορύφωση των οποίων είναι οι βίαιες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς μας θέλουμε να εκφράσουμε τον άλλο πόλο, απέναντι σ’ αυτή τη μαυρίλα. Τον πόλο της συλλογικότητας, της αγωνιστικής προσπάθειας ν’ αλλάζουμε τη ζωή, της δημιουργικότητας, της ελευθερίας.

Ένας πρώτος σταθμός σε αυτήν την προσπάθεια είναι το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνουμε το Σάββατο 22 Μάρτη, στην πλατεία Ελευθερίας (1ο Δημοτικό), το πρώτο που διεξάγεται στην περιοχή μας. Με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζόμενων κι ανέργων, που θα παίξουν μουσική, θα ζωγραφίσουν, θα κάνουν θέατρο, θα συζητήσουν, θα εκθέσουν έργα τους. Αυτή είναι η δική μας απάντηση στο σκοταδισμό του ρατσισμού, του φασισμού και των εκφραστών τους! Δημιουργούμε και παλεύουμε για να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη!

5μ.μ.: Εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσου. Γκράφιτι και dj-set.
7:00:  Εκδήλωση-συζήτηση.
8:30:  Θεατρικό (Από την ομάδα: Us2plusSuzi)
9μ.μ.: Συναυλία με τους:

Νότια Ανταπόκριση
Spectacular Bastards
Μουσικό Θεώρημα
Rite of passage
Ρεμπέτικη Κομπανία (Μουσικό Λύκειο)
CUBOI!A 612

Η Ανατρεπτική Πρωτοβουλία Νέων “Ρωγμές στα Ανατολικά” επιδιώκει με όρους συλλογικότητας και κινήματος να παλέψει για όλα όσα απασχολούν τη νεολαία σήμερα, για όλα όσα δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό στα όνειρα και τις ανάγκες μας! Καλούμε όλους τους νέους της περιοχής σε κοινές αναζητήσεις και πράξεις, για να “υψώσουμε πύργο ατίθασο” απέναντι στο ζόφο των κυρίαρχων πολιτικών, για να φέρουμε εδώ και τώρα τις δικές μας μέρες!

(Τρόπος πρόσβασης: Προαστιακός και μετρό- στάση Παλλήνη, Υπεραστικά λεωφορεία- στάση κέντρο Παλλήνης, Μπλε λεωφορείο 305 – στάση στο 1° Δημοτικό της Παλλήνης)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

“Ρωγμές στα Ανατολικά” – Αναστρεπτική Πρωτοβουλία Νέων
https://www.facebook.com/RogmesAnatolika

 

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…