Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση

Ακούγοντας τον πρωθυπουργό στη Βουλή πήραμε μια ιδέα για το πώς θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία την προεκλογική περίοδο

5790463

Ακούγοντας τον πρωθυπουργό στη Βουλή πήραμε μια ιδέα για το πώς θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία την προεκλογική περίοδο. Ο επικεφαλής της και τα στελέχη της θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν με φωτεινά χρώματα την κυβερνητική διαδρομή της, θα ισχυριστούν ότι υλοποίησαν όλα όσα είχαν εξαγγείλει, θα τάξουν λαγούς με πετραχήλια αλλά για μετά τις εκλογές, αρκεί να τους εμπιστευθούν οι πολίτες. Επειδή όμως καταλαβαίνουν ότι η πραγματικότητα είναι αδίστακτη και τα γεγονότα ατίθασα, θα ρίξουν το βάρος τους, παρέα με τα… αμερόληπτα μέσα ενημέρωσης, στους πολιτικούς αντιπάλους τους. Θα κάνουν αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ελάτε να συγκριθούμε».

Θα μας πουν για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Δεν πρόκειται όμως να μας πουν γιατί αναβάθμισαν υπηρεσιακούς παράγοντες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που διαχειρίστηκαν τη φονική πυρκαγιά. Τότε τους είχαν καταγγείλει με ανακοίνωσή τους. Με το που έγιναν κυβέρνηση τους προβίβασαν.

Θα μας πουν για τη «μικρή Μαρία» και πόσο δικαιώθηκαν. Δεν πρόκειται να μας πουν για τις καταγγελίες των ευρωπαϊκών υπηρεσιών, του ΟΗΕ, πολλών ξένων δικτύων ενημέρωσης, σχετικά με τις βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών που είναι ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Θα μας πουν για τις σακούλες με χρήματα του Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ, για τα λεφτά του Τσάβες και του Μαδούρο και για τα πιτσικαρισμένα με πεντοχίλιαρα πάμπερς την περίοδο του σκανδάλου Κοσκωτά με πρωταγωνιστές τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη. Δεν θα μας πουν όμως ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιάννης Μαντζουράνης αθωώθηκαν και η Δεξιά διασύρθηκε στις εκλογές του 1993. Δεν θα μας πουν τι γίνεται με εκείνον τον απίθανο τύπο, τον Γουαϊδό, τον οποίο είχαν αναγνωρίσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο οποίος σήμερα είναι στα αζήτητα, και βεβαίως δεν θα μας ενημερώσουν για την αλλαγή στάση τους απέναντι στον κ. Καλογρίτσα. Γιατί αυτόν που αποκαλούσαν απατεώνα και μπροστινό του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα τον αντιμετωπίζουν ως σοβαρό επιχειρηματία και έγκυρο παράγοντα της δημόσιας ζωής;

Θα μας πουν για τον Μάξιμο Σαράφη, τον προστατευόμενο μάρτυρα στο σκάνδαλο της Novartis που σήμερα κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, άρα είναι κατά τη γνώμη τους αναξιόπιστος, αλλά δεν θα μας πουν πώς διέρρευσε το όνομά του που ήταν απόρρητο (κι αυτοί κόπτονται για το απόρρητο στο σκάνδαλο των υποκλοπών), δεν θα μας πουν για τις μεταφραστικές κομπίνες στα έγγραφα των αμερικανικών υπηρεσιών, δεν θα μας πουν για την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που απάλλαξε Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη από τις βαριές κατηγορίες που τους είχαν φορτώσει οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ήταν μέλη των επιτροπών, δεν θα μας πουν γιατί οι Αμερικανοί έβαλαν μεγάλο πρόστιμο στη Novartis για τις παράνομες πρακτικές της στην Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση έχει φασκιώσει την υπόθεση, δεν θα μας πουν για τους μάρτυρες και στα δύο Ειδικά Δικαστήρια που αν και πολιτικά εχθρικοί προς τους κατηγορουμένους, δηλώνουν πως δεν μπορούν να αποδείξουν ότι διέπραξαν αδικήματα και φυσικά δεν θα μας πουν τι γίνεται με τα δανεικά που έχουν πάρει από τις τράπεζες και με βάση τις προκλητικές ρυθμίσεις που έχουν κάνει θα ξεχρεώσουν σε δύο αιώνες.

Σίγουρα δεν θα μας πουν κάτι για μια υπόθεση που την είχαν κάνει σημαία τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε προδοτική, τώρα την υποστηρίζουν. Τότε υπόσχονταν Ειδικά Δικαστήρια στους Τσίπρα-Κοτζιά, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα. Τότε δεσμεύονταν ότι θα την αλλάξουν, τώρα πιέζουν τους γείτονες να την εφαρμόσουν πιστά. Τότε με ακόντια στα χέρια και κράνη στα κεφάλια, τώρα με την ουρά στα σκέλια.

Ανάγωγα

Εχουμε από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη στη χονδρική ρεύματος, λέει η κυβέρνηση. Αποθεώστε την. Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε από τις υψηλότερες τιμές. Αγνοήστε τα.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…