Αντιπολίτευση έπαθε ο Ανδρέας Λοβέρδος ξαφνικά…

Αντιπολίτευση έπαθε ο Ανδρέας Λοβέρδος άξαφνα, και από το βήμα της Βουλής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στα…

590320c91dc524f9718b464b

Αντιπολίτευση έπαθε ο Ανδρέας Λοβέρδος άξαφνα, και από το βήμα της Βουλής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στα βασικά έχετε αποτύχει».

Νωρίτερα, σήμερα, ο Ανδρ. Λοβέρδος προκάλεσε την αντίδραση του κόμματός του μετά το σχόλιο που έκανε για την τοποθέτηση που έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης για τον επόμενο πρωθυπουργό σε περίπτωση συγκυβέρνησης. «Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα -για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες» είπε συγκεκριμένα ο Ανδρ. Λοβέρδος στον ΣΚΑΪ.

Λίγο αργότερα απο το βήμα της Βουλής, έπαθε μετάλλαξη, προσπαθώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ, και θυμήθηκε τον ρόλο του ως βουλευτής της αντιπολίτευσης

«Στα βασικά θέματα, κύριε υπουργέ των Οικονομικών, με τα οποία προτάξατε τον εκλογικό σας λόγο το 2019, έχετε αποτύχει» σημείωσε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του ο Αν. Λοβέρδος και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αξιολόγηση, την οποία συνέδεσε με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Συζητάνε στα μέσα ενημέρωσης οι δημοσιογράφοι και μας ρωτούν για τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος (σ.σ. Τέμπη). Δεκάδες νεκροί. Και τους κυρ Βασίληδες. Προτάξατε την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα και μετά από 4 χρόνια την εξαγγέλλετε», πάλι σχολίασε δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας για τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Στ. Θεοδωράκη ότι «ήταν αμίμητη».

«Όπως και του νέου υπουργού των Μεταφορών ο οποίος μας είπε, πάνω στα πτώματα, ότι θα αξιοποιηθεί η εμπειρία από την ΕΕ. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης. Μας είπε ότι θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία για την αποφυγή ατυχημάτων και ότι θα μειωθούν οι μεταφορές, χάριν της ασφάλειας, όταν διαβεβαιώνατε στη Βουλή ότι είναι απολύτως ασφαλείς», τόνισε ο ίδιος και στη συνέχεια επανήλθε στην αξιολόγηση.

«Η αξιολόγηση που δεν υπάρχει και υποσχεθήκατε είναι ένα απ’ τα βασικά αίτια για ό,τι έγινε» σημείωσε αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη και πρόσθεσε: «Το δεύτερο βασικό αίτιο που αφορά όλη την κυβερνητική δράση και αποτυπώνεται στο παρόν ν/σ είναι ότι επί 9 χρόνια δεν τελειώσατε μία σύμβαση (σ.σ. 717) ενώ υποσχεθήκατε επιτάχυνση των διαδικασιών σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα και τις δημόσιες συμβάσεις».

Ο Ανδ. Λοβέρδος άσκησε κριτική για την καθυστέρηση στην απόδοση συντάξεων χηρείας, αναφερόμενος σε χαρακτηριστική περίπτωση πολίτη στην περιοχή του Ζωγράφου, η οποία αν και υπάρχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, παρ’ όλα αυτά δεν βγαίνει.

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στη ΛΑΡΚΟ, κάνοντας κριτική γιατί δίνει η κυβέρνηση παράταση. «Πότε το βλέπετε να τελειώνει αυτό;» σημείωσε ο ίδιος και έκανε λόγο για μεγάλο κόστος προς το δημόσιο, λόγω των καθυστερήσεων με ευθύνη της κυβέρνησης.

«Ξαναϋπόσχεστε όσα υποσχεθήκατε το 2019, επειδή αποτύχατε» δήλωσε καταλήγοντας ο Ανδ. Λοβέρδος.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…