ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Αντιπολεμική απεργία απ’τους λιμενεργάτες στην Ιταλία: Αρνούνται να φορτώνουν όπλα για πολέμους (vids)

Μεγάλη αντιπολεμική απεργία πραγματοποίησαν οι λιμενεργάτες στην Ιταλία και ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της χώρας για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Γένοβας, φωνάζοντας «Πόλεμο στον πόλεμο».

Βασικό τους αίτημα, να σταματήσει η μεταφορά όπλων προς πολεμικές ζώνες, από τα λιμάνια της Ιταλίας.

Όπως καταγγέλλουν οι εργάτες, παρότι ο Ιταλικός νόμος 185 του 1990 απαγορεύει τη μεταφορά οπλισμού σε εμπόλεμα μέρη, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, καταφέρνουν να τον παρακάμπτουν. Επίσης, οι λιμενεργάτες διεκδικούν να σταματήσει η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών για έναν ακόμα λόγο, καθώς θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Οι εργάτες και οι αλληλέγγυοι που στήριξαν την απεργία, έδωσαν στη συγκέντρωση έναν αντι-ΝΑΤΟικό τόνο, καθώς υπογράμμισαν τις ευθύνες του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας και διακήρυξαν την αντίθεσή τους στην επιλογή του Ιταλικού κράτους να στηρίζει τα σχέδια του συγκεκριμένου οργανισμού.

Ο Jose Nivoi που είναι ένας από τους ηγέτες της του σωματείου λιμενεργατών CALP δήλωσε: «Η ιδέα ήταν για μια διαδήλωση που θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Γένοβας και θα έχει πανεθνικό αντίκτυπο προκειμένου να αντιταχθούν στη λογική της κυβέρνησης Μελόνι, η οποία συνεχίζει την φιλο-Ατλαντική πολιτική της κυβέρνησης Ντράγκι, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει καμια πιθανότητα ή διάθεση να μην υπακούσουν στις αιμοσταγείς πολιτικές.»

Στην πρώτη γραμμή της απεργιακής πορείας μαζί με τους Ιταλούς συναδέλφους τους, βρέθηκαν και μετανάστες εργάτες, οι οποίοι τόνισαν τα ζητήματα του ρατσισμού και του ιμπεριαλισμού.

Στο πλευρό των εργατών βρέθηκαν φοιτητές, μαθητές και αριστερές συλλογικότητες από ολόκληρη την Ιταλία.

Γάζα: Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Γάζα: Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

«Οι επιθέσεις εναντίον αθώων Ισραηλινών αμάχων αντιπροσωπεύουν μερικά από τα πιο σοβαρά διεθνή εγκλήματα που…