Αντιποίηση εξουσίας

Το να γκρινιάζει ένας μικροκλέφτης ότι αδικήθηκε είναι η παρηγοριά του. Αν όμως αυτός που λέει ότι αδικείται συγκαταλέγεται στους «επωνύμους», έχει τον τρόπο του.

δικαιοσυνη

Και άψογη να είναι η Δικαιοσύνη, κατηγορούμενη θα βρεθεί. Εφόσον οι ισόπαλες δίκες σπανίζουν, έχουμε πάντα ηττημένο, που πιστεύει ακράδαντα πως έχασε επειδή αδικήθηκε, φως φανάρι. Και αδικήθηκε επειδή κάποιοι παράγοντες της δίκης ήταν μιλημένοι, ηλίου φαεινότερον. Οπως στο ποδόσφαιρο…

Το να γκρινιάζει ένας μικροκλέφτης ότι αδικήθηκε είναι η παρηγοριά του. Το παράπονό του θα τ’ ακούσει η οικογένειά του, άντε κι ένας-δυο συγκρατούμενοί του, επίσης πεπεισμένοι για τον ανεπίληπτο βίο τους. Αν όμως αυτός που λέει ότι αδικείται συγκαταλέγεται στα προσώπατα, στους «επωνύμους», στην ελίτ, έχει τον τρόπο του.

Βρίσκει πρόθυμους ακροατές και αναμεταδότες του παράπονού του – στα παράθυρα της τηλεόρασης, στις ορθάνοιχτες πόρτες του ραδιοφώνου και των εφημερίδων. Ξέρει ότι παίζει στο όριο, εμπιστεύεται όμως την εξουσία που αντιστοιχεί στο βαρύ επώνυμο ή πορτοφόλι του, στο υψηλό αξίωμά του. Αν είσαι, λ.χ., κρατικός αξιωματούχος και δεν σου επιτρέπεται να κατσαδιάσεις δημοσίως έναν δικαστικό λειτουργό, που «σ’ έχει βάλει στο μάτι», ο λαμπρός ξύλινος θώκος σου είναι σαρακοφαγωμένος, ετοιμόρροπος.

Βεβαίως η χώρα σου ανήκει σε έναν όμιλο χωρών, ονόματι Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου απαγορεύεται κάθε δημόσια αναφορά από κυβερνητικό αξιωματούχο σε εκκρεμή ποινική διαδικασία, γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας. Ουδέν πρόβλημα. Μπορείς να είσαι Ευρωπαίος με χίλιους κι έναν τρόπους. Αγνοώντας λ.χ. τη νομοθεσία της πατρίδας σου, εσύ, ένα στέλεχος του δημόσιου βίου, ή καταπατώντας το κράτος δικαίου ακριβώς επειδή τυγχάνεις στέλεχος του δημόσιου βίου. Το έχουμε δει τόσες φορές που συνηθίσαμε πια στο δηλητήριο.

Κάποιοι ωστόσο αρνούνται να συνηθίσουν. Οπως ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που με κοινή ανακοίνωσή τους λένε σε όσους παριστάνουν τους ανήξερους (ή τους βαριά αδικημένους) πως «η προσπάθεια επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών αντιστρατεύεται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία». Ή η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, που «εκφράζει, για πολλοστή φορά, έντονη αποδοκιμασία στην ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών».

Απευθυνόμενη «στους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών και μερίδα του Τύπου» η Ενωση «ζητά να παύσουν, αντιποιούμενοι τη δικαστική εξουσία, να στοχοποιούν συλλήβδην εν ενεργεία εισαγγελικούς λειτουργούς». Από τις λοιπές εξουσίες ας μην περιμένουμε προκοπή. Εμείς οι της ψευτοτέταρτης δεν είναι καιρός να βγάλουμε τη δικαστική τήβεννο;

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

seismos 1

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό…

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Λοβέρδος 1

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών θα “ριχτεί” και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και ανακοίνωσε…