Έντονη αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, κατά την ομιλία του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα αρκεί…

vouli 54

Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, κατά την ομιλία του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης, μεγάλος ή μικρός ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος, να ακυρωθεί ένα πρόστιμο».

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία του υπουργού Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Δραγασάκη να πει ένα όνομα και να πάει στον Εισαγγελέα.

«Τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει εδώ μέσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πάρτε το απόφαση επιτέλους. Κάντε υπομονή» ήταν η αντίδραση του κ. Δραγασάκη.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταμάτης ζήτησε το λόγο και σημείωσε: «Ο αντιπρόεδρος της Βουλής διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Μία βαριά κατηγορία ή συκοφαντία και είναι στο χέρι του να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο. Ονοματεπώνυμα κ. Δραγασάκη. Μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά ο καθένας έχει μία εκτίμηση για τον κάθε βουλευτή. Σήμερα μας απογοητεύσατε».

«Το πότε θα πω ονόματα θα το καθορίσω εγώ» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης και απευθυνόμενος στον κ. Σταμάτη επισήμανε «αν θέλετε, ελέγξτε όλη τη σειρά των τροπολογιών που πέρασαν και ήρθαν εδώ και ψηφίστηκαν με ευθύνη του κ. Μπαλτάκου και μετά ξανασυζητάμε».

Αντιπαράθεση Λαφαζάνη–Βορίδη για την απουσία του πρωθυπουργού

Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «αποφεύγει συστηματικά τη βουλή».

«Την πρωτοβουλία για τη σημερινή συζήτηση την έλαβε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς. Λυπούμεθα όμως πάρα πολύ διότι αυτός που έλαβε την πρωτοβουλία και θα όφειλε να εξηγήσει και τον χαρακτήρα της αλλά και γιατί ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης, αυτός που με τυμπανοκρουσίες προέβαλε αυτή την πρόταση ως μεγάλη πρωτοβουλία, δεν είναι παρών στην αίθουσα. Και δεν είναι παρών διότι το επέλεξε», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και υπογράμμισε:

«Ξέρουμε ότι υπάρχει Σύνοδος Κορυφής και όφειλε να πάει. Αλλά εφόσον είχε αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία θα έπρεπε να καταθέσει την πρότασή του σε τέτοιο χρόνο ώστε να μπορεί να διεξαχθεί η συζήτηση παρουσία του και με δικιά του εισήγηση».

«Δεν το έπραξε και αυτό είναι μέγα πολιτικό ατόπημα. Είναι προσβολή της βουλής, είναι θεσμική παρεκτροπή. Αυτό που γίνεται από τον κύριο Σαμαρά είναι πρωτοφανές και υποβαθμίζει και εκμηδενίζει τον ρόλο της Βουλής», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:

«Ο κ. Πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά τη Βουλή. Μιλάει περισσότερο στο εντευκτήριο παρά στην αίθουσα της Βουλής».

«Ο πρωθυπουργός θα έρθει στη συζήτηση. Θα έχετε τη χαρά να τον ακούσετε και θα απαντήσει για όλα” απάντησε από πλευράς κυβέρνησης ο Μάκης Βορίδης, στην έναρξη της ομιλίας του.

Ο κ. Βορίδης δικαιολόγησε την απουσία του πρωθυπουργού με το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει άρθρο στον Κανονισμό που να ορίζει ότι η πρόταση υποστηρίζεται από τον Πρωθυπουργό» εκτιμώντας ότι πρόκειται για «δήθεν διαδικαστικό θέμα που δεν έχει αντίκρισμα στον Κανονισμό».

Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ένα μικρό θαύμα που αναγνωρίζουν όλοι» και ότι «η χώρα έχει μπει στο δρόμο της ανάκαμψης και ανασυγκρότησης».

«Δεν χρειαζόμαστε τον μηχανισμό στήριξης πλέον. Το Μνημόνιο τελειώνει 1,5 χρόνο νωρίτερα από ό,τι ήταν να τελειώσει. Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους, τι θα έχουμε να λέμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί 2 χρόνια εκτόξευσε «ύβρεις, απειλές, τρομοκρατία, κρεμάλες» και σημείωσε: «ο λόγος του μίσους έχει συνέπειες. Ήρθαμε πολύ κοντά να βρεθούμε σε συνθήκες απόλυτης αποσταθεροποίησης».

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.