Αντιπαράθεση Λαφαζάνη-Αθανασίου για την ψήφο των μεταναστών

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ξέσπασε στη Βουλή.  Η…

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ξέσπασε στη Βουλή.

 Η αντιπαράθεση είχε να κάνει με το δικαίωμα συμμετοχής των ομογενών και των νόμιμων μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κυβέρνηση επανέφερε σχετική τροπολογία με την οποία αφαιρεί από τους μετανάστε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ο κ. Αθανασίου οχυρώθηκε πίσω από απόφαση του ΣτΕ η οποία κρίνει ως αντισυνταγματική την ψήφο στους ομογενείς και τους νόμιμους μετανάστες.

Η απάντηση του κ. Λαφαζάνη ήταν άμεση. «Κόβοντας την ψήφο των νόμιμων μεταναστών πιστεύετε ότι θα μαζεύετε ψήφους. Και αλλάζοντας την Κυριακή των ευρωεκλογών και ότι θα γλιτώσετε. Δεν θα γλιτώσετε όμως», σημείωσε και συμπλήρωσε «Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει στην μεταπολίτευση. Αγγίζουν τα όρια της εκλογικής νοθείας».

 

 

Η σταθερότητα στην παρακμή, ο… πρωθυπουργός – έκπληξη και η ευκαιρία της πολιτικής αλλαγής

Η σταθερότητα στην παρακμή, ο… πρωθυπουργός – έκπληξη και η ευκαιρία της πολιτικής αλλαγής

Aν μετά από όσα δεινά έφερε στον τόπο ο Μητσοτάκης καταφέρει να βγει και πρώτος…