Newsroom

Newsroom

Το αντίο από τα παρκέ ανακοίνωσε ο θρυλικός Πάου Γκασόλ

Ο κορυφαίος Ισπανός μπασκετμπολίστας όλων των εποχών ολοκλήρωσε τη μυθική καριέρα του

pau gasol lakers

Σε ειδική συνέντευξη τύπου ο  θρυλικός Πάου Γκασόλ,  βετεράνος, πλέον, άσος, ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει την γεμάτη γαλόνια φανέλα του. Κάτοχος δύο τίτλων NBA, τριών πρωταθλημάτων Ισπανίας, ενός Μουντομπάσκετ, τριών Ευρωμπάσκετ, δύο ασημένιων Ολυμπιακών μεταλλίων, κι άλλων έξι μεταλλίων με την Ισπανία, ο Γκασόλ έγραψε με χρυσά γράμματα την ιστορία του στο άθλημα, και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

. Ο Γκασόλ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την αγαπημένη του Εθνική Ισπανίας, έχοντας στις πλάτες του μία τεράστια πορεία στο NBA αλλά και τις διεθνείς διοργανώσεις.

«Ήθελα να τελειώσω παίζοντας, όχι με πατερίτσες και με χειρουργικές επεμβάσεις»

Στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις τον μυθικό Πάου Γκασόλ τίμησαν κορυφαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας και άλλοτε συνοδοιπόρος του στην εθνική, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο μέχρι πρότινος προπονητής του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Φελίπε Ρέγιες, ο Ραούλ Λόπεθ, ο Πάμπλο Λάσο.

«Ήθελα να παίξω μπροστά στην κόρη μου, δούλεψα με τους γιατρούς και τώρα που ήρθε το τέλος, είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα που μου έδωσε την ευκαιρία γι’ αυτούς τους όμορφους μήνες, είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής και της καριέρας μου. Έπαιξα και με την εθνική ομάδα, ήταν ιδιαίτερο το συναίσθημα κι ας μην κατακτήσαμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τόνισε ο συγκινημένος Πάου και προσέθεσε:

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι αποσύρομαι από το μπάσκετ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πάντα πρέπει να γνωρίζεις πότε να αλλάξεις μια ταχύτητα για να απολαύσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Ήθελα να τελειώσω παίζοντας, όχι με πατερίτσες και με χειρουργικές επεμβάσεις” πρόσθεσε και συνέχισε: “Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους μου σε αυτό το ταξίδι. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και ελπίζω πως μπορώ να στηρίζομαι σε εσάς για τα επόμενα πρότζεκτ. Πάντα ήθελα να θέτω νέους στόχους και νέα όρια».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν συζητήσεις να συνεχίσει μία ακόμη σεζόν με τους «μπλαουγκράνα», όμως ο μυθικός Πάου Γκασόλ αποφάσισε να αποσυρθεί.

 

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.