Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη 25χρονος που ανέβασε γυμνές φωτογραφίες κοπέλας

Τις κατηγορίες για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα αντιμετωπίζει ένας 25χρονος καθώς ανέβασε γυμνές φωτογραφίες κοπέλας.

57fe12641dc524ed108b46e7 1

Ειδικότερα, η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σε βάρος του 25χρονου, προηγήθηκε καταγγελία μίας 24χρονης από την Καβάλα.

Σύμφωνα με την κοπέλα, άγνωστο άτομο δημοσίευσε σε ψευδεπίγραφο προφίλ στο Facebook με όνομα δήθεν γυναίκας, γυμνές φωτογραφίες της, ακόμα και από την εφηβεία της, τις οποίες είχε αποθηκευμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε κλαπεί το 2012 από το σπίτι της.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελικής αρχής και παραγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη στην ίδια πόλη. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο του 25χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, διακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι οι οποίοι απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 25χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί πως ο κλεμμένος υπολογιστής της κοπέλας βρέθηκε στην κατοχή του, αλλά και τα κίνητρα που είχε γι’ αυτή του την πράξη.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό