Αντιμέτωπος με τις γερμανικές εποπτικές αρχές ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Αντιμέτωπος με τις γερμανικές εποπτικές αρχές αναμένεται να βρεθεί ο πρόεδρος του ομίλου Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος, έπειτα από καταγγελίες που…

vgenopoulos

Αντιμέτωπος με τις γερμανικές εποπτικές αρχές αναμένεται να βρεθεί ο πρόεδρος του ομίλου Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος, έπειτα από καταγγελίες που έκανε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου για συγκεκριμένες κινήσεις της τότε διοίκησης της Μαρφίν με δομημένα ομόλογα γερμανικής τράπεζας..

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η κα Χαραλαμπίδου, απέστειλε επιστολή, στον πρόεδρο της Bafin, της εποπτικής αρχής των τραπεζών και χρηματοοικονομικών οργανισμών, Dr Elke König. Με αυτή ζητά να διενεργηθεί έλεγχος σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα της γερμανικής τράπεζας και τις κινήσεις της τότε διοίκησης της Μαρφίν.

Πιο απλά σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κα Χαραλαμπίδου, η τότε διοίκηση της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζες φέρεται να χρησιμοποιούσε τα γερμανικά ομόλογα για την έμμεση αγορά μετοχών της ίδιας της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας καθώς επίσης και μετοχών εταιρειών εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group  όπως το Υγεία και η Delta Singular, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων.

Παρόμοια επιστολή με τις ίδιες καταγγελίες είχε αποσταλλεί και στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, ενώ στόχος αυτών των ενεργειών είναι να ανακτηθούν τα κεφάλαια των καταθετών της Λαϊκής, καθώς επίσης και να αποδοθεί Δικαιοσύνη σε όσους εμπλέκονται.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της κας Χαραλαμπίδου:

“Με στόχο την ανάκτηση κεφαλαίων των καταθετών της Λαϊκής και καταδίκης όσων ενέχονται, προχωρήσαμε σε καταγγελία στην εποπτική Αρχή της Γερμανίας όπως επίσης και στην Αρχή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Συγκεκριμένα έχουμε αποστείλει επιστολή στην Πρόεδρο της BaFIN– της εποπτικής αρχής τραπεζών και χρηματοοικονομικών οργανισμών της Γερμανίας – Dr Elke König, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα Γερμανικής τράπεζας που χρησιμοποιούνταν από την πάλαι ποτέ ισχυρή διοίκηση της Μαρφίν Λαικής Τράπεζας για έμμεση αγορά μετοχών της ίδιας της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας καθώς και μετοχών εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group όπως το Υγεία και η Delta Singular, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων.

Το όλο θέμα είχαμε αρχικά αναδείξει μέ επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα όπου εξηγούσε ότι χρήματα καταθετών της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας διοχετεύονταν μέσω δομημένων ομολόγων Γερμανικής Τράπεζας για αγορές μετοχών της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας και εταιρειών της Marfin Investment Group όπως το Υγεία και η Delta Singular.

Στην επιστολή προς την Πρόεδρο της BaFIN Dr Elke König καθώς και προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κ Καλογήρου, ζητούμε όπως εξεταστούν οι ενέργειες της Γερμανικής Τράπεζας, αφού θεωρούμε ότι η Γερμανική Τράπεζα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει για τη χρήση των δομημένων ομολόγων για ουσιαστικά αγορές μετοχών της Μαρφίν Λαϊκής από την ίδια τη Μαρφίν Λαϊκή. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η Γερμανική Τράπεζα όφειλε να εξετάσει την εμπορική λογική της Μαρφίν Λαϊκής να χρησιμοποίει την Γερμανική Τράπεζα για αγορές των ιδίων των μετοχών της Μαρφίν Λαϊκής μέσω δομημένων ομολόγων της Γερμανικής Τράπεζας. Στην επιστολή σημειώνουμε ότι την απόφαση για το που θα επενδύονταν τα λεφτά που πήγαιναν στα δομημένα ομόλογα της Γερμανικής Τράπεζας την είχε ουσιαστικά η ίδια η Μαρφίν Λαϊκή.

Ζητούμε από την Πρόεδρο της BaFIN Dr Elke König καθώς και από την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κ Καλογήρου, την εις βάθος εξέταση του θέματος και εάν τα θέματα που εγείρουμε επιβεβαιωθούν ,την ανάκτηση μέσω της Γερμανικής Τράπεζας των χρημάτων των καταθετών της Μαρφίν Λαϊκής που διοχετεύτηκαν για αγορές μετοχών της Μαρφίν Λαϊκής μέσω των δομημένων ομολόγων της Γερμανικής Τράπεζας – και που ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια. Ζητούμε επίσης την εξέταση όλων των θεμάτων που άπτονται παραβίασης και παράκαμψης χρηματιστηριακών και τραπεζικών κανονισμών με σκοπό την τιμωρία όσων ενέχονται στα όπως όλα φαίνονται τοξικά δομημένα ομόλογα που χρησιμοποιούσε η τότε διοίκηση της Μαρφίν Λαϊκής”.

 

 

 

 

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…