Newsroom

Newsroom

Aντιμέτωπη με τη δική της πολιτική βρίσκεται η ΝΔ στο προσφυγικό

H ακροδεξιά ατζέντα που ακολούθησε η ΝΔ  προεκλογικά, όσο και οι πολιτικές που ακολούθησε όταν έγινε κυβέρνηση επέφεραν το  «έμφραγμα» στα νησιά του Αιγαίου, ενώ απασφάλισε  την ξενοφοβική «βόμβα», στους κατοίκους και έφερε γκρίνιες στους γαλάζιους δημάρχους  και περιφερειάρχες.

mitarakis

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε τρία διαφορετικά σχέδια για την αποσυμφόρηση των νησιών, χωρίς να υλοποιήσει κανένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι  γαλάζιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες των νησιών. Καμία συμφωνία για νέα Κέντρα Υποδοχής μεταναστών» δεν έχει γίνει με την κυβέρνηση, υποστηρίζουν. Αντιθέτως η συμφωνία ήταν με Γεραπετρίτη – Θεοδωρικάκο να γίνουν μόνο μικρά κέντρα σύντομης παραμονής για τις διαδικασίες πιστοποίησης και μετά να μετακινούνται γρήγορα στην ενδοχώρα, αποσυμφορίζοντας τα νησιά.

Όπως είναι φυσικό τα πυρά τα δέχεται ο υπουργός  Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, που έχει γίνει θιασώτης και αυτός, ενώ  δείχνει  δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Μπορεί βέβαια να προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία με τους δημάρχους για τα κλειστά κέντρα κράτησης, με επιμέρους διαφωνίες, όμως οι ίδιοι οι  δήμαρχοι τον «άδειασαν». 

Το ψήφισμα που του επέδωσαν ήταν ενάντια στις νέες δομές ενώ  μετά τη συνάντηση τόσο ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, όσο και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Καρμάντζης διέψευσαν ότι συμφώνησαν στην δημιουργία κλειστών δομών και τόνισαν ότι εμμένουν στις αποφάσεις που πάρθηκαν στα δημοτικά συμβούλια. 

Είναι εμφανές ότι η παλινωδίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζονται, ενώ τώρα θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την  πραγματική αποσυμφόρηση των νησιών και τις αντιδράσεις από τους γαλάζιους δημάρχους-περιφερειάρχες. 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή