Newsroom

Newsroom

Αντικρουόμενες πληροφορίες για τον Αμερικανό όμηρο της Αλ-Κάιντα, Λουκ Σόμερς

Θολό παραμένει το τοπίο για την τύχη Αμερικανού ομήρου Λουκ Σόμερς, που κρατούνταν από τον βραχίονα της Αλ-Κάιντα στην Αραβική…

ba618d276fae97fb72de9608f340ff8d

Θολό παραμένει το τοπίο για την τύχη Αμερικανού ομήρου Λουκ Σόμερς, που κρατούνταν από τον βραχίονα της Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, έχοντας απαχθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όπως δήλωσε αδελφή του ομήρου στο πρακτορείο Associated Press, ο 33χρονος Σόμερς έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη διάσωσή του, πληροφορία την οποία επιβεβαίωσε μη κατονομασμένος αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στους «New York Times».

Στον αντίποδα, το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης ισχυρίζεται στον ιστότοπό του πως οι υεμενικές ένοπλες δυνάμεις κατόρθωσαν να απελευθερώσουν τον όμηρο. Νωρίτερα, το υπουργείο είχε επιβεβαιώσει τη διενέργεια «μεγάλης επιχείρησης» στη νότια επαρχία Σαμπγουά.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά των αμερικανικών Αρχών. Η αδελφή του ομήρου δήλωσε στο AP πως η οικογένεια ενημερώθηκε για το θάνατο του 33χρονου φωτορεπόρτερ από πράκτορες του FBI.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το Σάββατο αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε εννέα αντάρτες της αλ-Κάιντα στην Υεμένη, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν η εν λόγω επίθεση συνδέεται με προσπάθειες απελευθέρωσης του Σόμερς ή με τον φερόμενο θάνατό του.

Πριν από λίγες ημέρες, το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πως τον Νοέμβριο επιχείρηση ανεπιτυχώς να τον απελευθερώσει. Οι ισλαμιστές από την πλευρά τους έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο όπου απειλούσαν να εκτελέσουν τον Σόμερς.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…