Αντιφασιστικό μήνυμα της οικογένειας Φύσσα: «Κυβερνητικοί παράγοντες προωθούν την ατζέντα της Χρυσής Αυγής»

Σε ένα επίκαιρο αντιφασιστικό μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ιστορική καταδίκη των νεοναζί, η οικογένεια Φύσσα καλεί σε επαγρύπνηση και αγώνα 

5162301

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ολοκλήρωση της δίκης που οδήγησε στην ιστορική καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η οικογένεια και Φύσσα και οι δικηγόροι, στέλνουν το δικό τους επίκαιρο αντιφασιστικό μήνυμα.

Toνίζουν ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος, ενώ καταγγέλλουν ότι κυβερνητικά στελέχη προωθούν την ατζέντα της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να προσφέρουν έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας.

Η δήλωση από την οικογένεια Φύσσα:

Eνα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική Δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μάς δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παρέχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προσφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Σιλιάνοφσκα

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Υποστηρίζει ότι η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από την ίδια δεν παραβιάζει…