Αντιδρούν οι δικηγόροι στα περί νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος

Η πρωτοφανής δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

NewsRoom 17/05/2019 | 12:05

Οι δικηγόροι «έχουν αποδειχθεί  διαχρονικά εγγυητές των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών», διαμηνύει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος χθες υποστήριξε ότι υπάρχει «διάχυτη πληροφόρηση» ότι θα επιχειρηθεί να νοθευτεί το εκλογικό αποτέλεσμα από άτομα που κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι χθεσινές δηλώσεις του Γραμματέα του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης [...] απέχουν της πραγματικότητας και αφήνουν εκτεθειμένους στην κοινή γνώμη, ως εκ της γενικότητάς τους, δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους και λοιπές κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων για συμμετοχή ή ανοχή σε τέτοιας υφής παράνομες και αντιδημοκρατικές πρακτικές» τονίζει η συντονιστική επιτροπή στη σχετική ανακοίνωσή της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει ως εξής:

«Οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρας μας έχουν βαθιά θεμελίωση, ως αποτέλεσμα των αγώνων και του δημοκρατικού φρονήματος του λαού μας.

Το  εκλογικό αποτέλεσμα, ως αποτύπωση της κυρίαρχης βούλησης των πολιτών, εγγυάται πρωτίστως  το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που στην συντριπτική  πλειοψηφία τους είναι δικηγόροι. Αυτοί έχουν αποδειχθεί  διαχρονικά εγγυητές των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γραμματέα του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, περί διάχυτης πληροφόρησης ότι, κάποιοι είναι αποφασισμένοι να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις προσεχείς εκλογές, στο βαθμό που αμφισβητούν το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, απέχουν της πραγματικότητας και αφήνουν εκτεθειμένους στην κοινή γνώμη, ως εκ της γενικότητάς τους, δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους και λοιπές κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων για συμμετοχή ή ανοχή σε τέτοιας υφής παράνομες και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Και ως εκ τούτου,  αδικούν όχι μόνο τους δικαστικούς αντιπροσώπους  αλλά και τον ίδιο τον εκφραστή τους».