Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Tην έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοίνωση από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Αρη Ξενόφο ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα αξιοποιηθεί με πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε αυτό.

6K20ymzZDFFaCSpCuJVy

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός επισήμανε ότι οι δεσμεύσεις για πώληση των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας, που είχε αναλάβει η τότε κυβέρνηση Σαμαρά, υλοποιούνται με καθυστέρηση 4,5 χρόνων, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και αντέκρουσε τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων των Οργανισμών Λιμένων.

Σχολίασε επίσης το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την εθνική οικονομία αλλά και για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Αλεξανδρούπολης, η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί κρύβονται πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ,το οποίο εκτός από την αποστολή που έχει για  «διευκόλυνση» των επενδυτών προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό το πακέτο της πώλησης των λιμανιών, αναλαμβάνει πια και το ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, ανακοινώνοντας την κατάθεση στη Βουλή νομοθετικών ρυθμίσεων που θα βοηθήσουν καλύτερα την πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.
To tvxs.gr, μέσα στην πανδημία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες, στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr

«Την ώρα που η ΕΕ, ως απάντηση στην κρίση της πανδημίας, ενισχύει τις κρατικές υπηρεσίες και υποδομές και ενώ εδώ και χρόνια οι ανεπτυγμένες χώρες στην Ευρώπη και διεθνώς, οι οποίες διαθέτουν ισχυρή λιμενική βιομηχανία, έχουν επιλέξει να διατηρήσουν το δημόσιο έλεγχο των λιμανιών τους, η ΝΔ γυρίζει τη χώρα πίσω σε εποχές μαυραγοριτισμού, κάνοντας την αρχή με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης» ανέφερε και κάλεσε την κυβέρνηση ειδικά σε αυτή τη συγκυρία που η χώρα χρειάζεται να επενδύσει στις δημόσιες υποδομές, ώστε να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και να αναστρέψει την επικείμενη βαθιά ύφεση και φτωχοποίηση του εργαζόμενου κόσμου, να κάνει στροφή 180 μοιρών από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της και να αξιοποιήσει την παρακαταθήκη που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην λιμενική πολιτική.

 

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, νομοθετικό πλαίσιο για την αξιοποίηση των λιμανιών και το οποίο δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν ιδιωτικές επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα στο εμπορικό τμήμα της χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αλεξανδρούπολης, χωρίς να ιδιωτικοποιηθεί ο Οργανισμός Λιμένα, διατηρώντας ταυτόχρονα, υπό δημόσιο έλεγχο υποδομές δημόσιου χαρακτήρα όπως η εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας, της αλιείας, οι λιμενικές υποδομές της Σαμοθράκης κ.α. Το νομοθετικό πλαίσιο των υποπαραχωρήσεων που είναι εν ισχύ, έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα σέβεται τις τοπικές κοινωνίες και τη δημόσια περιουσία» εξήγησε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…