Αντίδραση συντηρητικών Γερμανών στις επαφές Αθήνας – Μόσχας

Πως "παίζει με τη φωτιά" κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της συντηρητικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ με αφορμή τις επαφές της Ελλάδας με τη Ρωσία. 

weber

Πως “παίζει με τη φωτιά” κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της συντηρητικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ με αφορμή τις επαφές της Ελλάδας με τη Ρωσία. 

«Ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί με πολύ επικίνδυνη στρατηγική. Το φλερτ του με τη Ρωσία περιπλέκει την κατάσταση και δεν βοηθά να βρεθεί εποικοδομητική λύση στα οικονομικά ζητήματα» είπε ο Βαυαρός Βέμπερ (φώτο). 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Χέρμπερτ Ρέουλ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Λέει συγκεκριμένα: «Η ένταξη στην ΕΕ σημαίνει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και όχι πονηριά. Παίζει με φωτιά όπως επιδιώκει να λάβει βοήθεια από τη Ρωσία και μπορεί στο τέλος να κάψει τα δάχτυλά του».

Κορύφωση η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Το Spiegel σημειώνει πως οι προσεγγίσεις Αθήνας-Ρωσίας θα κορυφωθούν με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 Απριλίου και τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις Βρυξέλλες, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, υπάρχει η αίσθηση πως η επίσπευση του ταξιδιού (αρχικά ήταν να γίνει τον Μάιο) έχει να κάνει με την επισφαλή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Πάντως, μέχρι τώρα, δημοσίως, ο Τσίπρας έχει αρνηθεί τις φήμες που τον φέρνουν να ετοιμάζεται να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…