Αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο μοντέλο παραχώρησης του ΟΛΘ

Έντονες αντιρρήσεις για το μοντέλο παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά τη…

olth 1

Έντονες αντιρρήσεις για το μοντέλο παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ενώ και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την υφιστάμενη πρόταση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξήγησε ότι η αξιοποίηση της λιμενικής υποδομής της χώρας αποτελεί κορυφαίο ζήτημα και επισήμανε πως η χώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε ότι «εμείς είμαστε αντίθετοι στην απευθείας πώληση των μετοχών» υποστηρίζοντας ότι θα ήταν πιο συμφέρουσα η παραχώρηση του 24% του ΟΛΘ αντί του 67% που προβλέπει το σχέδιο ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και ΟΛΘ και σημείωσε ότι το κόμματου θα παρουσιάσει διαφορετικό μοντέλο εκμετάλλευσης των δύο λιμανιών. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης με την ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και Γιώργος Ορφανός που είπαν ότι το μοντέλο πλήρους παραχώρησης «εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους».

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

seismos 1

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό…

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Λοβέρδος 1

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών θα “ριχτεί” και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και ανακοίνωσε…