Αντιδράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για την λογοκρισία της έκθεσης των ΡSF

Έντονες διαφωνίες για την προκλητική διαγραφή της ανάρτησης του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία αποτέλεσε κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την Ελευθερία του Τύπου εκφράζουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρεις αντιπρόεδροι του ΕΚ.

NewsRoom 19/05/2022 | 20:30

Έτσι, μετά τον Δημήτρη Παπαδημούλη σειρά πήραν οι δύο σοσιαλιστές αντιπρόεδροι Ότμαρ Καράς και Καταρίνα Μπάρλει, καθώς είπαν στον επικεφαλή της Ευρωομάδας της Αριστεράς ότι θα ζητήσουν διόρθωση και εξηγήσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να ξεκινήσει σχετική έρευνα για το παραπάνω θέμα, ενώ χθες ο Δ. Παπαδημούλης με επιστολή του προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και τους αρχηγούς των Πολιτικών ομάδων έκανε λόγο για απαράδεκτη και λυπηρή πράξη που υποβαθμίζει και προσβάλλει την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα του Σώματος.

Αναφορά για την λογοκρισία των RSF για την επαναπροωθήσεις της Ελλάδας από την The Telegraph

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατηγορήθηκε για λογοκρισία της έκθεσης για την ελευθερία του Τύπου που επέκρινε την ελληνική καταστολή, όπως αναφέρει  σε δημοσίευμα της η Telegraph

Όπως αναφέρει  η Telegraph που αφήνει αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα το Ευρωκοινοβούλιο, ότι το έγγραφο των Δημοσιογράφων χωρίς  Σύνορα διαγράφηκε αφού υπογράμμισε τον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι εμποδίστηκαν να καλύπτουν τις απωθήσεις μεταναστών