Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις στη Γερμανία μετά την πρόταση των Πρασίνων για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Ελλάδας

Ο ηγέτης των Πρασίνων κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να δεχτεί 4.000 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

prosfyges3

Στον απόηχο και του μηνύματος της Κομισιόν προς τα κράτη – μέλη της ΕΕ για την ανάγκη υποδοχής ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα, σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει σχετική τοποθέτηση του επικεφαλής των Πρασίνων στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), την Κυριακή, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ επεσήμανε ότι περίπου 4.000 παιδιά περιμένουν απεγνωσμένα στα ελληνικά νησιά για ανακούφιση, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο και θέμα ανθρωπιάς να «απομακρυνθούν τα παιδιά πρώτα». 

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου δεν άργησαν να φανούν, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να σπεύδει να τονίσει, σύμφωνα με το RT, ότι η Γερμανία δεν πρέπει να επωμιστεί αυτό το βάρος μόνη της. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας της Γερμανίας, Γκερντ Μίλερ, σημείωσε ότι «τα παιδιά μπορούν και πρέπει να δέχονται βοήθεια» εκεί, όπου βρίσκονται, ενώ ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών, Γκέντερ Κρινγκς, τόνισε ότι η πρόταση του Χάμπεκ παραβλέπει «όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες». 

Θέση πήρε και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος κατηγόρησε τον επικεφαλής των Πρασίνων για «ανειλικρινή πολιτική». Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο ίδιος είχε προειδοποιούσε επί μήνες για «νέο κύμα προσφύγων», αλλά «δεν είχε ληφθεί σοβαρά από αρκετούς».

Αυτά, καθώς σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την ανησυχία της Κομισιόν για τους ασυνόδευτους ανήλικους στην Ελλάδα, ζητώντας  από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη να συνεχίσουν τις διαδικασίες μεταγκατάστασής τους.

«Η Κομισιόν έχει καλέσει επανειλημμένα τα κράτη μέλη να συνεχίσουν τη μετεγκατάστασή τους από την Ελλάδα, σε εθελοντική βάση, με κεφάλαια που προσφέρει γι’ αυτό η Κομισιόν. Η πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβε για τον σκοπό αυτό η Ελλάδα τον Οκτώβριο, η οποία υποστηρίζεται από την Επιτροπή, συνεχίζει να έχει μέχρι στιγμής περιορισμένη ανταπόκριση από τα κράτη μέλη», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο εκπρόσωπος.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…