Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις μετά τις χυδαιότητες συνδικαλιστή σε δημοσιογράφο που κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση

Την αποπομπή του απαιτεί η ΔΑΣ ΓΣΕΕ από τη θέση του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου - Δείτε τι έγραψε

yes 3029367 1920

Την αντίδραση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΓΣΕΕ προκάλεσε η χυδαία ανάρτηση συνδικαλιστικού στελέχους κατά δημοσιογράφου που πριν λίγες ημέρες κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό στέλεχος.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Τάσος Ψαρόμπας, ανήρτησε την είδηση της καταγγελίας της δημοσιογράφου μαζί με την παρακάτω χυδαία και απαράδεκτη φράση:

«χααχαχαχαχα…….. πόσο ανώμαλος μπορεί να ήταν? Δεν γαμάς κομμουνίστρια ούτε με πέντε προφυλακτικά και αν το κάνεις μόνο από κώλο, αν σπάσουν και τα πέντε άντε να αρπάξεις κανένα αφροδίσιο! Αν το κάνεις από μπροστά και σπάσουν θα πρέπει να σκοτώσεις και το μπάσταρδο!»

Η αντίδραση της ΔΑΣ ΓΣΕΕ ήταν άμεση και σε επιστολή της προς το προεδρείο τη διοίκηση της ΓΣΕΕ αναφέρει: 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος προβαίνει σε τέτοιες αναρτήσεις χυδαίου περιεχομένου.

Και αυτός είναι Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, δηλαδή κατέχει στελεχική θέση στο συνδικάτο.

Τέτοια πρόσωπα δεν μπορούν να εκπροσωπούν εργαζόμενους. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποπεμφθεί από το συνδικάτο και από την διοίκησή του και από την Ομοσπονδία του κλάδου».

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, Ιωάννα Ηλιάδη, σε ανάρτησή της καταγγέλλει ότι το 1994 είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον τότε υφυπουργό Άμυνας, μέσα στο γραφείο του.

Ολόκληρη η μαρτυρία – καταγγελία

«Ήταν Αύγουστος του 1994 όταν ως νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχα κλείσει ραντεβού με τον υφυπουργό για μια συνομιλία μπας και βγει κάποιο θέμα, καθώς τον Αύγουστο τα θέματα σπανίζουν.

Πηγαίνω κι εγώ λοιπόν στο γραφείο, η γραμματέας μου ανοίγει την πόρτα, και κάθομαι μπροστά από το γραφείο του. Κάνω κάποιες ερωτήσεις και όταν τέλος πάντων ολοκληρώθηκε η συνομιλία, και ήταν η ώρα να φύγω, σηκώνεται και μου λέει ωραίο φόρεμα φοράς και πάει να το ξεκουμπώσει. Σαστισμένη πετάγομαι επάνω και απομακρύνομαι.

Κι αρχίζει να με κυνηγάει γύρω από ένα τραπέζι συσκέψεων που υπήρχε για να με φιλήσει. Εγώ να ουρλιάζω ότι δεν θέλω να με φιλήσει κανένας και να τρέχω γύρω γύρω από το τραπέζι. Και να με κυνηγάει και να λέει ένα φιλάκι. Πρέπει να έκανε 2-3 φορές το γύρο του τραπεζιού, εγώ μπροστά κι αυτός ξοπίσω να θέλει ντε και καλά να με φιλήσει. Μέχρι που φθάνω στην πόρτα και πάει κι αυτός και πλέον πρέπει να είχα πάθει παράκρουση γιατί άρχισε να λέει εντάξει μόνο μη φωνάζεις.

Έξω ήταν η γραμματέας και στο σαλονάκι κάθονταν μάλλον κάτι ψηφοφόροι του που είχαν κλείσει ραντεβού να τον δουν. Λογικά πρέπει να με άκουσαν άπαντες. Δεν θυμάμαι καν τη στιγμή που βγήκα. Θυμάμαι μόνο τα νεύρα και ότι ήμουν σε μια κατάσταση που δεν ήξερα τι να κάνω. Κατέβηκα έναν όροφο και πήγα σε γραφείο συνεργάτη του Γεράσιμου Αρσένη για να ενημερώσει τον υπουργό.

Προσπάθησαν και με έπεισαν να μείνει εκτός δημοσιότητας. Λίγα χρόνια αργότερα, σε κάποια συζήτηση με συναδέλφους είπα ότι κάποτε είχα δεχθεί παρενόχληση από πολιτικό στο υπουργείο και ένας από αυτούς μου είπε ότι το ήξερε. Οι φωνές μου είχαν ακουστεί έξω και η γραμματέας του υφυπουργού με είχε ακούσει και του το είχε μεταφέρει.

Σκεφτείτε πόσες ενδεχομένως ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Πιστεύω ότι θα ακούσετε πολλές παρόμοιες ιστορίες τώρα που άνοιξε το κουτί. Γι αυτό #με_τη_σοφία και την κάθε Σοφία που θα μιλήσει για να προλάβει το επόμενο θύμα #me_tin_sofia». 

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…