Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις και γκρίνια για τις άδειες στη Βουλή – Αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης(video)

Με 37 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 29 κατά, η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

2215122

Με 37 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 29 κατά, η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε παρέμβαση του επεσήμανε ότι θα πρέπει «Να μην δημιουργηθεί προηγούμενο. Η Βουλή λειτουργεί τις περισσότερες φορές με βάση την αρχή της δεδηλωμένης. Αν ένα κόμμα ζητήσει επισταμένως ψηφοφορία, όπως έγινε τώρα, μπορεί να διεξαχθεί, αλλά δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αποτελεσματικά η Βουλή»

Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όπου πήγε το νομοσχέδιο, υπήρξε ένταση, με την ΝΔ να εγείρει αντιρρήσεις σχετικά με την διαδικασία.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας στην ΝΔ και τις ενστάσεις της ως προς τη σύμπτυξη του χρόνου συζήτησης του νομοσχεδίου, το οποίο θα συζητηθεί εντός πέντε ημερών τόνισε μεταξύ άλλων πως “Δεν χρειάζεται εδώ πέρα να αναπαράγουμε επιχειρήματα άλλων».

Η συνεδρίαση σταμάτησε για λίγο ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων.

Μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη πρότεινε να διεξαχθεί ψηφοφορία για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ελήφθη επειδή την επόμενη εβδομάδα δεν θα υπάρχει νομοθετική λειτουργία λόγω και της αργίας της 28ης Οκτωβρίου ενώ ανέφερε ότι η ΝΔ ζήτησε να μην ολοκληρωθεί η συζήτηση την Παρασκευή επειδή η ηγεσία της θα απουσίαζε για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Πρόσθεσε δε πως υπάρχει δέσμευση να μην ενταχθούν στο νομοσχέδιο άσχετες τροπολογίες.

«Αδικούμε τους εαυτούς μας, δεν μπαίνω σε δίκη προθέσεων, αλλά θα αποδειχθεί στη διάρκεια της συζήτησης ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και ευρύτερες συναινέσεις», είπε ο Νίκος Παππάς υπενθυμίζοντας ότι για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών «έχουν ανταλλαγεί και πολιτικά πυρά, καλώς νοούμενα και καλοδεχούμενα», από τον πρόεδρο της Ν.Δ..

Σχετικά με τα όσα είπε ο Νίκος Παππάς διαμαρτυρήθηκαν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Καννέλη που έκανε λόγο για συναντήσεις του υπουργού με καναλάρχες και ο εισηγητής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης που δήλωσε πως η Ν.Δ. θέλει να θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας και επεσήμανε ότι «δεν έχουμε καμία ημερομηνία που πρέπει να προλάβουμε». «Να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία. Δεν μπορεί να συμπιέζονται έτσι οι χρόνοι», υποστήριξε. «Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια», φώναξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας λέγοντας ότι «επιφυλάσσεται ασφυκτική μεταχείριση στο νομοσχέδιο».

Ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Έτσι θα συζητήσουμε; Ουδείς δικαούται να κάνει τον έκπληκτο. Οι συναντήσεις οι δικές μας δεν γίνονται εν κρυπτώ. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας να ακούμε τους φορείς. Μένει να αποδειχθεί αν η επίκληση ενός διαδικαστικού θέματος θα σταθεί αφορμή για να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο».

Το ΠΑΣΟΚ  μέσω του Θόδωρου Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι «αδικείτε την δική σας πρωτοβουλία γιατί υπό τις συνθήκες αυτές η συναίνεση είναι πολύ δύσκολη. Είναι μείζον ζήτημα ποιότητας της δημοκρατίας και από την άλλη έρχονται ρυθμίσεις που θέλουν συζήτηση. Δημιουργούνται βάσιμες ή αβάσιμες υποψίες ότι εδώ πάμε να τελειώνουμε γρήγορα – δεν λέω ότι θέλετε να κρύψετε κάτι».

Το ΚΚΕ μέσω του εισηγητή του Γιάννη Γκιόκα τόνισε πως «Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει γιατί πηγαίνει με αυτές τις διαδικασίες. Δεν είναι επείγον. Είναι υπερεπείγον. Παίζουμε με τις λέξεις», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν άρθρα πέρα από αυτά που υπήρχαν στη διαβούλευση».

Ο Γιώργος Αμυράς για το Ποτάμι δήλωσε πως «Απουσιάζουν οι ρυθμίσεις για το ραδιόφωνο», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν άσχετες διατάξεις για πρατηριούχους, εστιάτορες».

Ο Γιώργος Καρράς  για την Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι «Το νομοσχέδιο αποτελεί σώρρευση νομοσχεδίων», και πρόσθεσε ότι «ο χρόνος δεν επαρκεί».

Ο Βασίλης Κόκκαλης εκ μέρους των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «Ο χρόνος επαρκεί. Μας ενδιαφέρει η ουσία του νομοσχεδίου και όχι η διαδικασία»

Αποχώρησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Από την συεδρίαση αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης εξηγώντας ότι ««Επειδή μόλις χθες το βράδυ στις 21:15 ειδοποιηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί στις 10:00 στην Επιτροπή θα αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο αριθμεί 342 σελίδες, και επειδή εγώ δεν ανήκω σε έναν από τους δέκα σοφούς του ασφαλιστικού, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχωρώ από τη συζήτηση»

 

 

(φωτο αρχειο eurokinissi)

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…