Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις για την παρουσία Πούτιν στον γάμο της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρέστη σήμερα στο γάμο της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ, με τον επιχειρηματία Βόλφγκανγκ Μάιλινγκερ, στο Γκάμλιτζ στη νότια Αυστρία.

5b784ad01dc52452678b4568

Πέρασε περίπου μιάμιση ώρα στο πάρτι πριν αυτός και ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επιστρέψουν με αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο του Γκρατς. Από εκεί ο Πούτιν ταξίδεψε για τη Γερμανία, όπου θα συναντηθεί το βράδυ με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, με κύρια θέματα τον πόλεμο στη Συρία, τη διένεξη για την Ουκρανία και ενεργειακά ζητήματα. Πάντως, το γεγονός ότι η Κνάισλ είχε καλέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο στην Αυστρία όσο και στο εξωτερικό.

Συνολικά περίπου 100 επισκέπτες παρέστησαν στη γαμήλια τελετή. Ο πιο διάσημος καλεσμένος – ο Πούτιν – προσγειώθηκε στο Γκρατς στις 12:20 το μεσημέρι και στη συνέχεια πήγε οδικώς στο Γκάμλιτζ. Λίγο πριν τον Ρώσο πρόεδρο στο γάμο είχε φτάσει και ο καγκελάριος Κούρτς.

Η νύφη περίμενε τον Πούτιν στην είσοδο του «Tscheppe Inn», ενώ εκείνος της πρόσφερε ένα μπουκέτο λουλουδιών και ένα πλατύ χαμόγελο. Λίγο μετά τον Πούτιν έφτασε και η Χορωδία των Κοζάκων του Ντον, την οποία ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος είχε φέρει και κάλεσε την Κάριν Κνάισλ να χορέψουν.Η αστυνομία είχε διαθέσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων μέσα και γύρω από το Γκάμλιτζ για την γαμήλια τελετή αλλά και την παρουσία του Πούτιν. Η παρουσία των ενόπλων αστυνομικών ήταν έντονη σε πολλά σημεία κατά μήκος του δρόμου. Υπήρξαν επικρίσεις για το υψηλό κόστος ασφάλειας για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος δεν ταξίδευε ιδιωτικά. Η επίσκεψη του Πούτιν ήταν επίσκεψη εργασίας, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Υπήρχε «η συνήθης ασφάλεια για την επίσκεψη σε ξένο επισκέπτη», είπε, όταν ρωτήθηκε ποιος πληρώνει για την ασφάλεια. Ο ίδιος ο Πούτιν συνοδευόταν από την δική του ασφάλεια. «Η ρωσική πλευρά πληρώνει τα δικά της έξοδα», συνέχισε ο εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ. Η Κνάισλ θα πληρώσει για το γάμο» κατέληξε…

Έντονη κριτική για την επίσκεψηΟ εκπρόσωπος Τύπου του SPÖ, Γιοργκ Λίχφριντ, ανέφερε ότι η παρουσία Πούτιν στο γάμο της Κνάισλ «κατέστρεψε την αυστριακή εξωτερική πολιτική», ενώ σε ανάρτησή του στο twitter, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που είχε η συγκεκριμένη παρουσία, ειδικά τώρα που η Αυστρία έχει την προεδρία της ΕΕ. Από την πλευρά του, ο «πράσινος» ευρωβουλευτής Michel Reimon απαίτησε την παραίτηση Κνάισλ.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…