Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις για την αποφυλάκιση Σαραλιώτη

Ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγορουμένων σε σχέση με τη σοβαρότητα της υπόθεσης καταγγέλλουν οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή…

Ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγορουμένων σε σχέση με τη σοβαρότητα της υπόθεσης καταγγέλλουν οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την αποφυλάκιση του ειδικού φρουρού Βασίλη Σαραλιώτη στις 5 Οκτωβρίου.

«Επισημαίνουμε την κραυγαλέα αναντιστοιχία αυτής της ποινικής μεταχείρισης, σε υπόθεση που αφορά τη δολοφονία ενός δεκαπεντάχρονου παιδιού από αστυνομικούς, σε σχέση με υποθέσεις πολύ μικρότερης ποινικής και κοινωνικής σημασίας, όπου εκδηλώνονται πρακτικές εξουθένωσης των κατηγορουμένων και στις οποίες εξαντλείται η αυστηρότητα των αρμοδίων αρχών.

Νίκος Κωνσταντόπουλος – Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Ο Β. Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών για συνέργεια στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Κατέθεσε αίτηση αναστολής της ποινής που του είχε επιβληθεί, επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του, της οικονομικής του κατάστασης και της υγείας των γονιών του.

Η απόφαση αποφυλάκισης ελήφθη ομόφωνα από το πενταμελές Εφετείο Λαμίας, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε ν’ απορριφθεί η αίτηση. Ο Β. Σαραλιώτης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με μόνο περιοριστικό όρο την παραμονή του στην πόλη της Δράμας.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…