Αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Μάρκου Σεφερλή σε φιλανθρωπικό αγώνα

Αντιδράσεις προκαλεί η συμμετοχή του Μάρκου Σεφερλή σε φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για γυναίκα, θύμα άγριας κακοποίησης με φόντο το σάλο για τη νέα τηλεοπτική σειρά του ηθοποιού

Markos Seferlis

Με σκοπό την οικονομική στήριξη της Όλγας Δημητροπούλου, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη τον Ιανουάριο από τον 45χρονο σύντροφό της και δάσκαλο πολεμικών τεχνών, πραγματοποιείτε φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ αστέρων του καλλιτεχνικού κόσμου και αιρετών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Όμως ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν θα είναι και ο Μάρκος Σεφερλής, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για τα σεξιστικά αστεία στην νέα  σειρά στον ΑΝΤ1, «Super Mammy». 

Πιο αναλυτικά, όπως καταγγέλλει η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης : «Διαχρονικά ο συγκεκριμένος “καλλιτέχνης” χρησιμοποιεί μισογύνικο “χιούμορ” και ατάκες στα «έργα» του», σημειώνει η Λέσχη και τονίζει: «Ο Σεφερλής είναι ανεπιθύμητος στον δήμο μας. Όπως ανεπιθύμητος είναι ο κάθε φασίστας,ο κάθε σεξιστής, κακοποιητής βιαστής κλπ».

Παράλληλα, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης σημειώνει: «Καλούμε φορείς και κόσμο της πόλης που από λογική ευαισθησία στήριξαν την εκδήλωση έστω και τελευταία στιγμή να αποσύρει τη στήριξη. Καλούμε όσους/ες έχουν ήδη πάρει εισιτήριο να μην παρεβρεθούν, να μη χειροκροτήσουν το σεξιστικό θίασο, καλούμε /ες σκέφτονταν να παρευρεθούν, να μην το κάνουν και να ενισχύσουν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ήδη δημοσιευτεί από την οικογένεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ακραίος σεξιστικός/κακοποιητικός λόγος

Μάθαμε και εμεις όπως και όλη η περιοχή, πως ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης διοργανώνει φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου για την οικονομική στήριξη της κοπέλας η οποία προ λίγων μηνών κακοποιήθηκε άσχημα από τον “σύντροφό” της στην Αργυρούπολη σε μια σοκαριστική απόπειρα γυναικοκτονίας. Η κοπέλα αυτή ακόμα νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση.

Από θέση αρχής διαφωνούμε ούτως ή άλλως με το γεγονός ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες με όρους φιλανθρωπικού γκαλά, έχουμε ήδη προχωρήσει σε κινηματικές δράσεις ενημέρωσης καθώς και σε μια δυναμική τοπική πορεία ζητώντας το αυτονόητο: να δημιουργήσει μια δομή φιλοξενίας, όπου θα παρέχεται προστασία, ιατρική, ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη καθώς και προγράμματα για την εργασιακή αποκατάσταση των επιζωσών.

Ωστόσο ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι η σύνθεση των ομάδων. Η μια εκ των δύο λοιπόν είναι αυτή των «επωνύμων του Μάρκου Σεφερλή». Δεν θα αξιολογήσουμε την ποιότητα του χιούμορ του αλλά το είδος και το περιεχόμενο του. Διαχρονικά ο συγκεκριμένος «καλλιτέχνης» χρησιμοποιεί μισογύνικο «χιούμορ» και ατάκες στα «έργα» του.

Ο ρατσιστικός (όλων των ειδών), σεξιστικός οχετός που εξαπολύει δεν έχει τελειωμό. Σήμερα, μάλιστα, λόγω του σάλου που προκλήθηκε στο διαδίκτυο ενημερωθήκαμε για τη νέα του σειρά, στην οποία μεταξύ άλλων ακούστηκε η εξής εμετική σεξιστική ατάκα:

«Η βότκα είναι λιπαντικό για να κατεβάζουν οι γυναίκες τα βρακιά τους και να γκαστρώνονται»

Και «είδα έναν βιαστή στο δρόμο, έτρεχα έτρεχα αλλά δεν τον πρόλαβα.»

Αν λοιπόν αυτό δεν είναι παρακίνηση σε βιασμό, αν αυτό δεν είναι παρακίνηση σε κακοποίηση γυναικών τοτε τι είναι; Αν αυτό δεν είναι η πιο ακραία κανονικοποίηση της έμφυλης βίας σε δημόσια συχνότητα, τότε τι είναι; Κι αν γι αυτό δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας θα παρέμβουμε εμεις.

Εμείς ως Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης. Ως λέσχη στην οποία δρουν και αγωνιζονται και καταπιεσμένα υποκείμενα. Ως λέσχη που στέκεται απέναντι στον καννιβαλισμό των γυναικών,των μεταναστ(ρι)ών,των εργαζόμενων κλπ. Που στέκεται με κάθε τρόπο απέναντι στην έμφυλη και ταξική καταπίεση.

Εμείς από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο δρόμο μαζί με άλλους/ες αγωνιστές/ριες και συλλογικότητες και καταγγείλαμε το γεγονός.

Εμείς απαιτήσαμε από τον δήμο να πάρει μέτρα προστασίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Εμείς καταγγείλαμε τα μαθήματα αυτοάμυνας του δήμου για τις γυναίκες ως ένα μέτρο που στην ουσία τους φορτώνει την ευθύνη για την όποια κακοποίηση τους.

Όχι κύριοι και κυρίες του δήμου, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ειδικά αν τα μέσα αναπαράγουν τον αιτία του κακού!

Ο Σεφερλής είναι ανεπιθύμητος στον δήμο μας. Όπως ανεπιθύμητος είναι ο κάθε φασίστας,ο κάθε σεξιστής, κακοποιητής βιαστής κλπ

Καλούμε φορείς και κόσμο της πόλης που από λογική ευαισθησία στήριξαν την εκδήλωση έστω και τελευταία στιγμή να αποσύρει τη στήριξη. Καλούμε όσους/ες έχουν ήδη πάρει εισιτήριο να μην παρεβρεθούν, να μη χειροκροτήσουν το σεξιστικό θίασο, καλούμε /ες σκέφτονταν να παρευρεθούν, να μην το κάνουν και να ενισχύσουν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ήδη δημοσιευτεί από την οικογένεια. Να βρούμε τρόπους όλοι και όλες μαζί να στηρίξουμε και οικονομικά την κοπέλα χωρίς να βάζουμε στις δράσεις μας αυτούς που την έστειλαν -άμεσα ή έμμεσα- στο νοσοκομείο για μήνες.

ΕΞΩ ΟΙ ΣΕΞΙΣΤΕΣ – ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕΣ – ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΠ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…