Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις από το selfie Ομπάμα, Κάμερον, Σμιτ στην τελετή μνήμης για τον Μαντέλα

Αντιδράσεις προκαλεί το «selfie» του χαμογελαστού αμερικανού προέδρου στο πλευρό των επίσης χαμογελαστών πρωθυπουργών της Δανίας και της Βρετανίας στις…

obama

Αντιδράσεις προκαλεί το «selfie» του χαμογελαστού αμερικανού προέδρου στο πλευρό των επίσης χαμογελαστών πρωθυπουργών της Δανίας και της Βρετανίας στις κερκίδες του σταδίου του Σοβέτο κατά τη διάρκεια της επίσημης επιμνημόσυνης τελετής για τον Νέλσον Μαντέλα.

Ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ρομπέρτο Σμιντ απαθανάτισε τη στιγμή κατά την οποία στις κερκίδες, η πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, έχοντας στο πλευρό της τους Ντέϊβιντ Κάμερον και Μπαράκ Ομπάμα, σηκώνει το κινητό της τηλέφωνο με τα δύο της χέρια και ετοιμάζεται να βγάλει μια φωτογραφία μαζί με τους δύο άνδρες, καθώς όλοι τους χαμογελούν.

Το στιγμιότυπο έχει μεταδοθεί στους ιστότοπους των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων καθώς και σε αυτούς της κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τα σχόλια μόνο κολακευτικά δεν είναι.

Οι ποίκιλλες αντιδράσεις κινούνταν μεταξύ κριτικής, κατάπληξης για τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλοι ηγέτες μπορούν να υποβιβάζουν τους εαυτούς τους αντιδρώντας σαν έφηβοι μια τέτοια σημαντική ημέρα, του γέλιου, της ειρωνείας.

«Είναι άραγε αυτό το σημαντικότερο “selfie” του 2013;» έθεσε το ερώτημα ο ιστότοπος BuzzFeed.

Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που παρατήρησαν ότι στο ίδιο στιγμιότυπο, η Μισέλ Ομπάμα, που μοιάζει να έχει «αποσυρθεί» στη θέση της στα αριστερά του συζύγου της, παραμένει απόλυτα σωστή και σοβαρή, υιοθετώντας μια συμπεριφορά πολύ πιο αναμενόμενη σε μια ημέρα μνήμης για μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα.

Τα selfies –συντόμευση για το self-portrait, την αυτοπροσωπογραφία δηλαδή –, κυκλοφορούν κατά δεκάδες εκατομμύρια στο Facebook, το Ιnstagram ή το Twitter, όπου συνήθως τα ανεβάζουν διάσημοι. Το φαινόμενο έχει προσλάβει τέτοιες διαστάσεις που τα τρία σοβαρότερα βρετανικά λεξικά της Οξφόρδης ανέδειξαν τη λέξη «selfie» λέξη της χρονιάς για το 2013.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη