Αντιδρά η ΠΟΕΔΗΝ στα μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας

Με επιστολή στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) παρεμβαίνει για να μην υπογραφούν από…

nosokomeio 17

Με επιστολή στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) παρεμβαίνει για να μην υπογραφούν από υπηρεσιακά στελέχη μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών.

Στην επιστολή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: “Είναι απαράδεκτο υπηρεσιακά στελέχη να υπογράφουν μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών.

Η κυβέρνηση συρρικνώνει τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων τα οποία αδυνατούν να στηρίξουν βασικές λειτουργίες τους. Επιδιώκετε τις πολιτικές ευθύνες να τις μετακυλήσετε στα Υπηρεσιακά Στελέχη. Θέση μας είναι η ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων εξαιτίας των οποίων υποχρηματοδοτούνται οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.

Τα Μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας κάθε Νοσοκομείου οφείλουν να τα υπογράφουν οι Διοικητές που είναι πολιτικά πρόσωπα διορισμένα από τον Υπουργό Υγείας. Δεν επιτρέπουμε την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που ασκείτε.

Σταματήστε τα πολιτικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών στα υπηρεσιακά στελέχη τη στιγμή που θα στερέψουν οι κωδικοί των Προϋπολογισμών που είναι βέβαιο ότι θα συμβεί μετά το καλοκαίρι με δεδομένο ότι βρίσκονται στο 1/3 σε σχέση με το έτος 2010 πριν τα μνημόνια. Έως εδώ».

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…