Αντιδήμαρχος Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: Όλο το βάρος στην αρχαία Ολυμπία – Ακάλυπτες οι τοπικές κοινότητες

«Το έχουμε ξαναδεί το έργο το 2007. Ξέρουμε πως κινείται η φωτιά. Φώναζε ο δήμαρχος στην αρχή της φωτιάς. Εναέρια μέσα.»

5353643

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία από τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και συνεχίζουν να απειλούν χωριά και οικισμούς, κάνοντας παράλληλα αποπνικτική και αφόρητη την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιώτης Φλέσσας, που μίλησε μόλις στο koutipandoras.gr, η φωτιά κατάφερε να περάσει από ένα νευραλγικό σημείο σε μια επαρχιακή οδό και πηγαίνει να κάψει και το υπόλοιπο κομμάτι της δημοτικής ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Φλέσσας,το πύρινο μέτωπο που έφτασε να απειλεί ακόμα και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έχει οριοθετηθεί, καθώς, ύστερα από την άφιξη του κ. Χρυσοχοϊδη, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις κατάσβεσης από αέρος.

Βέβαια, την ίδια στιγμή που όλες οι δυνάμεις επιχειρούν πέριξ του Αρχαιολογικού χώρου, της ολυμπιακής ακαδημίας και του Κρόνιου λόφου, οι τοπικές κοινότητες είναι -σχεδόν- εντελώς αβοήθητες.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Φλέσσας, στις τοπικές κοινότητες είναι εξαιρετικά λίγες οι δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να αυξάνεται δραματικά και λόγω των ανέμων που θα αυξηθούν από το μεσημέρι και μετά, όπως τους έχει προειδοποίησε και η Πολιτική Προστασία.

Για το λόγο αυτό, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας απευθύνει για ακόμα μια φορά έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης, ιδιαίτερα για τις τοπικές κοινότητες, προκειμένου να μην βρεθούν στο έλεος της πυρκαγιάς.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν το πύρινο μέτωπο είναι αποτέλεσμα εμπρησμού ο Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι αυτά όλα αυτά είναι ακούσματα που διακινούνται από χθες και ότι δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Ενώ, τέλος, σημείωσε ότι «Το έχουμε ξαναδεί το έργο το 2007. Ξέρουμε πως κινείται η φωτιά. Από το ίδιο σημείο με τον ίδιο τρόπο ακριβώς καιγόμαστε πάλι φέτος. Δυστυχώς. Φώναζε ο δήμαρχος στην αρχή της φωτιάς. Εναέρια μέσα. Έχουμε πεύκη εδώ».

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…