Αντί να παραιτηθούν μετά τον εξευτελισμό, βγάζουν ανακοινώσεις με ψέματα

Αφού κάηκε η Αεροπορική βάση της Αγχιάλου, πλημμύρησε η βάση ελικοπτέρων. Η Άμυνα και η Ασφάλεια της χώρας, είναι παραδομένα στην ανικανότητα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

elikoptero1 1024x721 1

Οι εικόνες που αποκαλύπτει το Documento της Κυριακής, με τα ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκι , να βρίσκονται μέσα στα νερά αντί να επιχειρούν για να σώσουν πολίτες, κάνουν ήδη το γύρω του κόσμου. Αφού κάηκε η Αεροπορική βάση της Αγχιάλου, πλημμύρησε η βάση ελικοπτέρων. Η Άμυνα και η Ασφάλεια της χώρας, είναι παραδομένα στην ανικανότητα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Πώς θα προστατεύσει τους πολίτες, αυτός που δεν μπορεί να προστατεύσει τα αμυντικά συστήματα της χώρας; Αυτό που συμβαίνει δεν έχει ξανασυμβεί.

Και φυσικά δεν καλύπτεται με κορώνες περί πατριωτισμού που διακατέχει την στρατιωτική ηγεσία και τον Αρχηγό της και τον πρωθυπουργό. Ο πατριωτισμός και η υπευθυνότητα δεν μετριούνται σε βάρος και στόμφο, αλλά αποδεικνύονται καθημερινά.

Οι εικόνες είναι αρκετά ντροπιαστικές και έπρεπε να οδηγήσουν στην παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η οποία έπρεπε μάλιστα να συνοδεύεται από μια γενναία συγνώμη προς τους πολίτες που νοιώθουν ανοχύρωτοι. Αλλά ο κύριος Φλώρος, απ ό,τι φαίνεται και με αυτό το συμβάν, θεωρεί το θάρρος τηλεοπτική έννοια που συνοδεύει τα βίντεο που φημολογούν ότι είναι δήθεν επιχειρησιακός. Ο κύριος Φλώρος δεν είχε το θάρρος να ζητήσει εξηγήσεις για την παρακολούθησή του από την κυβέρνηση, θα έχει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη ;

Είναι χαρακτηριστικό του θάρρους του, ότι έβαλε να απαντήσει στο δημοσίευμα, το Επιτελείο του ΓΕΣ. Ουσιαστικά του ανέθεσε να γελοιοποιηθεί και να «φάει» τις βολές για να γλυτώσει αυτός. Στην ανακοίνωση λοιπόν του ΓΕΣ, οι επιτελείς-θύματα Φλώρου, υποστηρίζουν ότι τα ελικόπτερα είναι ασφαλή και αυτά που εμφανίζονται στις φωτογραφίες του Documento , είναι παροπλισμένα. Θα προτιμούσα να μπορούσα να αποφύγω να γελοιοποιήσω Έλληνες στρατηγούς με πλάκα τα γαλόνια, αλλά όσα γράφουν είναι της πλάκας.

Τους καλώ λοιπόν να απαντήσουν.

Η φωτογραφία την οποία δημοσιεύουμε σε αυτό το άρθρο, που δείχνει ένα ελικόπτερο Απάτσι (πρόκειται για το απόλυτο και πιο ακριβό όπλο της Αεροπορίας Στρατού) μέσα στα νερά, πλημμυρισμένο και πιθανόν με σοβαρές βλάβες πλέον, αφορά παροπλισμένο ελικόπτερο; Είναι κάποια από τα Απάτσι παροπλισμένα για το καθένα από τα οποία πληρώσαμε περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ; Αυτός και αν είναι λόγος να παραιτηθούν. Απαντήστε λοιπόν . Έχετε παροπλίσει ακριβά όπλα ή απλώς τα αφήσατε να καταστραφούν στην πλημμύρα, ανίκανοι να τα περισώσετε;

received 829934135401863 scaled
Επιπλέον, τα ελικόπτερα Χιούι, τα οποία στις φωτογραφίες φαίνονται με προστατευτικά καλύμματα στις εξατμίσεις και άλλα μέρη τους, είναι παροπλισμένα; Από πότε καλύπτονται σαν επιχειρησιακά τα ελικόπτερα που έχουν αποσυρθεί; Υπάρχει τέτοιο πρωτόκολλο ή απλώς λέτε ψέματα και τα Χιούι είναι ενεργά;

received 1297322961143499

Στο φόντο της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε , φαίνεται το κτήριο του 307 Εργοστασίου Βάσης ελικοπτέρων. Το εργοστάσιο έχει ηλεκτρονικά υλικά δεκάδων εκατομμυρίων και πολύ ευαίσθητο υλικό το οποίο καλό είναι να μην αναφέρουμε για ευνόητους λόγους. Είναι ή όχι πλημμυρισμένο; Έχει καταστραφεί το υλικό;

received 665598718849407
Την ώρα που πλημμύρισε η πίστα, υπήρχαν στο Στεφανοβίκι περί τα 19 ενεργά Χιούι (δόθηκε εντολή να πάνε Αγχίαλο) και 10 παροπλισμένα. Υπήρχαν επίσης 19 ελικόπτερα KIOWA που παραδόθηκαν και αυτά στα νερά. Κυρίως όμως, υπήρχαν 28 πανάκρια Απάτσι σαν αυτό που απεικονίζεται στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Αν επιμένετε έχουμε και άλλες φωτογραφίες, καθώς και βίντεο.

Επίσης στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκι, υπάρχουν ακόμη υλικά από την Αμερικανική αποστολή η οποία αποχώρησε μετά τις φωτιές στην Αγχίαλο (προφανώς τα είδαν όλα και δεν ήθελαν να ζήσουν Βιετνάμ στο Βόλο).

Είναι ντροπή για την ηγεσία του Στρατού, να κοροϊδεύει τους πολίτες για να γλυτώσει ο κύριος Φλώρος και όσοι τον καλύπτουν πολιτικά. Οι στρατηγοί υπηρετούν το λαό με αξιοπρέπεια και δεν βαράνε προσοχές σε κύκλους συμφερόντων και αμαρτωλά τρίγωνα.

Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι τα ελικόπτερα είναι ασφαλή, πρέπει να απαντηθεί πώς πλημμύρισε η βάση ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς; Πώς είναι δυνατόν μια στρατιωτική βάση που φιλοξενεί τα μέσα Άμυνας της χώρας είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών;

Ο κύριος Νίκος Δένδιας, ως Υπουργός Άμυνας, πρέπει να απαντήσει αν είναι γνώστης και συνυπογράφει την απάντηση, άρα είναι συνένοχος, ή αφήνει και τον εξαπατούν. Εκτός αν δεν παρεμβαίνει στην…απευθείας γραμμή Φλώρου-Μητσοτάκη. Ντροπή μόνο και για την ανικανότητα και για την ευκολία με την οποία δίνεται όρκο όχι στην πατρίδα αλλά στο ψέμα.

H ανακοίνωση του ΓΕΣ

Επιπτώσεις της Κακοκαιρίας «DANIEL» στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.

Συνταγματάρχης (ΤΘ) Γεώργιος Κολώνιας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

 

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας