Αντί για εξυγίανση… έκανε δώρο στους προέδρους των ΠΑΕ-ΚΑΕ, η κυβέρνηση

Αντί να κάνει εξυγίανση στον αθλητισμό... η κυβέρνηση μείωσε  τη φορολογία για τα συμβόλαια των αθλητών από το 45% στο 22%, κάνοντας ουσιαστικά δώρο στους προέδρους των ΠΑΕ-ΚΑΕ.

ποδόσφαιρο

Την  ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει την στρόφιγγα για το κοινωνικό μέρισμα-μοίρασε «ψίχουλα»  μόλις 175 εκατ. ευρώ – την ίδια στιγμή κατέθεσε τροπολογία με την οποία προσφέρει ένα τεράστιο φορολογικό δώρο στους επιχειρηματίες και εφοπλιστές ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και των ΚΑΕ της χώρας.

Συγκεκριμένα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εισήχθη τροπολογία που περιλαμβάνει αλλαγές στους συντελεστές με τους οποίους φορολογούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, για τα συμβόλαια των αθλητών.

Οι ΠΑΕ και ΚΑΕ και κυρίως οι πρόεδροι-μέτοχοι- από τους νέους συντελεστές για τα συμβόλαια των αθλητών, θα έχουν τεράστια οφέλη καθώς η φορολογία τους από το 45% θα πέσει στο 22%.

Συγκεκριμένα αφορά τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ.

Η ρύθμιση θα ισχύει από 1/1/2020.

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

limeniko skafos 6

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη 13 ατόμων για τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ύδρα…