Newsroom

Newsroom

Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο: Επικίνδυνος ο φυγάς που περιέλουσε με καυστικό υγρό οικογένεια

Ο φυγάς είχε καταδικαστεί για σεξουαλικό αδίκημα το 2018 - Συνολικά, 12 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά την «στοχευμένη» επίθεση στη Λεωφόρο Lessar.

7bf313ff1e9648be98da103c239c3ef0

Συνεχίζονται το ανθρωποκυνηγητό από τις βρετανικές αρχές για τον εντοπισμό του άνδρα, ο οποίος περιέλουσε με διαβρωτική αλκαλική ουσία μία μητέρα 31 ετών και τις δύο κόρες της, οκτώ και τριών ετών, το βράδυ της Τετάρτης, στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο.

Σύμφωνα με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία ο φυγάς είναι τρομερά επικίνδυνος, καθώς είναι και καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης.

Ο Abdul Shokoor Ezedi άφησε δύο από τα θύματά του με τραύματα που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή τους, με τις εικόνες κλειστού κυκλώματος από την Tesco να τον δείχνουν να έχει επίσης υποστεί σοβαρά σημάδια εγκαύματος στη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

Όπως προκύπτει ο Ezedi καταδικάστηκε για σεξουαλικό αδίκημα το 2018, πριν λάβει άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 ή το 2022 από την πατρίδα του το Αφγανιστάν. Ο 35χρονος είχε προηγουμένως αρνηθεί το άσυλο σε δύο περιπτώσεις, αλλά του δόθηκε άδεια παραμονής αφού ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

afgan

Συνολικά, 12 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά την «στοχευμένη» επίθεση στη Λεωφόρο Lessar, στο Κλάφαμ, στο νότιο Λονδίνο, το βράδυ της Τετάρτης. Ο Ezedi που πιστεύεται ότι είναι γνωστός στη μητέρα, φέρεται να ταξίδεψε από το Nιουκάσλ την Τετάρτη και εθεάθη για τελευταία φορά στην οδό Caledonian.

Η γυναίκα, 31 ετών, που περιγράφεται ως ευάλωτη και η τρίχρονη κόρη της, παραμένει στο νοσοκομείο μαζί με την άλλη κόρη της, οκτώ ετών. Το Υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει εκκλήσεις για τη διεξαγωγή επείγουσας επανεξέτασης του τρόπου με τον οποίο χορηγήθηκε άσυλο στον ύποπτο

Καταδικάστηκε για σεξουαλικό αδίκημα το 2018 και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή από το δικαστήριο του Νιουκάσλ. Του χορηγήθηκε άσυλο μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, αφού φέρεται να ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με φορτηγό το 2016, πιστεύεται. Σύμφωνα με αναφορές, του επετράπη να μείνει στη χώρα αφού ένας ιερέας επιβεβαίωσε ότι είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ανανέωσαν τις εκκλήσεις ορισμένων βουλευτών των Τόρις για σοβαρή μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου, με τον πρώην υπουργό Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ να καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι να προβεί σε «λεπτομερή ανασκόπηση» του τρόπου με τον οποίο επιτράπηκε στον Ezedi να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κινητοποιήσεις αγροτών: Viral o θεούλης μελισσοκόμος στον ΣΚΑΪ με την ιδιαίτερη κόμμωση (Video)

Χαμός στον αέρα του MEGA: Άγριος καβγάς Καλλιακμάνη με Παγώνη για τα φακελάκια – «Τι μας λέτε ότι τα παίρνουμε;» (video)

Η Παραλία: Aντιδράσεις στο Twitter για το χθεσινό επεισόδιο – «Ποιος πυροβολεί έγκυο στην κοιλιά;»

Δολοφονία – σοκ ταξιτζή στην Τουρκία: «Κάποιους δεν πρέπει να τους εμπιστεύεσαι» (video)

Αναφυλακτικό σοκ: Τι ακριβώς είναι η «αντίδραση» που έστειλε εκτάκτως στο νοσοκομείο τη Ρένεση

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

kasselakis19

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε οτι συνομίλησε με τον Γιάννη Καλλιάνο, μετά την απώλεια του…

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

6184096

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επιμένει στις αδιανόητες δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

γεωργια

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο