Newsroom

Newsroom

Ανθρώπινη "αλυσίδα" κατά του ρατσισμού

Μια «ανθρώπινη αλυσίδα» με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα» σχημάτισαν γύρω από την Ακρόπολη 2.500…

akropoli 1

Μια «ανθρώπινη αλυσίδα» με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα» σχημάτισαν γύρω από την Ακρόπολη 2.500 παιδιά απο σχολεία της Αθήνας, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.

Παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ τραγούδησαν για το νόημα της ημέρας, στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και της δημιουργικής, χωρίς διακρίσεις, συνύπαρξης των ανθρώπων.

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, ζούμε στη ίδια Γη, δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός» επισημαίνει η Άννα από την έκτη δημοτικού της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, ένα από τις χιλιάδες παιδιά που πιάστηκαν χέρι-χέρι.

«Υπάρχουν παιδιά που ζουν σε χειρότερες συνθήκες από εμάς, ενώ άλλα έχουν μείνει ανάπηρα, όλοι όμως είμαστε άνθρωποι κάτω από τον ίδιο ουρανό και αξίζουμε τη χαρά», συμπλήρωσε ένας συμμαθητής της, ο Νικηφόρος.

Στη συνέχεια, στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Αντώνη Ρέμο και τη Μελίνα Ασλανίδου, και με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, καθώς και δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο», υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…