Άνθρακες ο θησαυρός για σκληρά μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Η κυβέρνηση δείχνει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την οπαδική βία και τους χούλιγκαν που δρουν ανενόχλητοι και εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις.

Mistotakis gipedo 1

Τα όσα έγιναν στα επεισόδια στου Ρέντη με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, και παρά τις διαρροές που εμφάνιζαν την κυβέρνηση αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα προκειμένου να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής, τελικώς αποδήχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, με τα λιγότερο επώδυνα μέτρα, χωρίς να ανοιχθούν μεγαλύτερα μέτωπα με τους ισχυρούς παράγοντες των ΠΑΕ.

Αυτό έχει φέρει γκρίνια στην κυβέρνηση με τα γαλάζια στελέχη να αναφέρουν ότι το κλείσιμο των θυρών για δύο μήνες σε αγώνες μόνο της Super League δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του.

 

Εντύπωση όμως έκανε στους περισσότερους στη ΝΔ και η προαναγγελία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπος της εγκατάστασης καμερών υψηλής ευκρίνειας στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 με ταυτόχρονη δυνατότητα ελέγχου τους από τις αρμόδιες αρχές και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Και αυτό, γιατί τα μέτρα αυτά ήδη υφίστανται, έστω κι αν δεν εφαρμόζονται στην πράξη, όπως αποδείχθηκε προ ημερών, όταν στα επεισόδια στο Ρέντη, οι χούλιγκανς ήταν εφοδιασμένοι με κανονικά «πολεμοφόδια» και ουδέποτε ελέγχθηκαν από κανέναν.

Η δημοσιοποίηση των μέτρων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιήσεις από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζητούν μεταξύ άλλων – χωρίς να εισακουστεί μέχρι στιγμής – τη διεύρυνση της ευθύνης των ΠΑΕ για πρόκληση επεισοδίων από πλευράς οπαδών της εκάστοτε ομάδας, με τιμωρίες για τους συλλόγους. Aκόμα και σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε για  συμμορίες που εμπλέκονται άνθρωποι που έχουν σχέση με ναρκωτικά, προστασίες, και όπλα, αλλά για μια ακόμη φορά δεν έδωσε ονόματα.

Τρέχουν εκ των υστέρων στον Άρειο Πάγο Οικονόμου, Βρούτσης

Τρέχουν εκ των υστέρων στον Άρειο Πάγο Οικονόμου, Βρούτσης

Mετά από σειρά ολιγωριών και απίστευτης ανεπάρκειας του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα φαινόμενα οπαδικής βίας στα γήπεδα σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα μεταβούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.  Ο λόγος είναι ότι πρόκειται να προσκομίσουν και τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που θα ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης είναι η ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί. Στην ουσία αναμένεται να υιοθετηθεί ένα παρόμοιο «μοντέλο» με αυτό που είχε εφαρμοστεί στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που είχε γίνει ενοποίηση όλων των φακέλων.

 

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…