Newsroom

Newsroom

Ανθολογία της ραπ μουσικής θα κυκλοφορήσει από το Ινστιτούτο Smithsonian των ΗΠΑ

H ανθολογία -μεταξύ άλλων- θα εκπροσωπεί τους Public Enemy, Outcast, Drake και Snoop Dogg και θα είναι αποτελούμενη από εννιά άλμπουμ για να τεκμηριώσει το είδος και να τιμήσει τη hip-hop κουλτούρα. 

E5JO791XoAw0kBt

Το Ινστιτούτο Smithsonian στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μία ανθολογία ραπ μουσικής αποτελούμενη από εννιά άλμπουμ για να τεκμηριώσει το είδος και να τιμήσει τη hip-hop κουλτούρα ενώ -μεταξύ άλλων- θα εκπροσωπεί τους Public Enemy, Outcast, Drake και Snoop Dogg.

Το πρότζεκτ που πήρε επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί, έγινε με τη συνεργασία μεταξύ του Ινστιτούτο Smithsonian στις ΗΠΑ και του National Museum of African American History and Culture.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο, ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα εκπαίδευσης και έρευνας στον κόσμο και η Smithsonian’s Folkway Records δημιούργησαν τη συλλογή με τη βοήθεια επιτροπής καλλιτεχνών, στην οποία συμμετέχουν οι ράπερ, Chuck D και MC Lyte, Questlove και πρώην στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας, Def Jam Recordings.

Η ανθολογία της ραπ μουσικής θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου, με 129 τραγούδια που έχουν γραφτεί από τους πρωτοπόρους του είδους έως τους εκπροσώπους της τής «χρυσής εποχής» (2Pac, The Notorious B.I.G., Eminem, ΟυtKast, Nelly, Ludacris, Nas, Nicki Minaj, Kanye West και πολλούς άλλους). Τα τραγούδια εκπροσωπούν την εξέλιξη του hip-hop από τις αρχές των ’70 ξεκινώντας απ’το Μπρονξ, τη Νέα Υόρκη (Run-DMC, Grandmaster Flash), συνεχίζοντας με την άνθιση του West Coast στα μέσα της δεκαετίαες του ‘90 (Dr. Dre, Tupac Shakur) εώς και τα τέλη του ’90 και αρχές ‘00s όπου και πλέον στρέφεται προς τον αμερικανικό νότο – migration to the South (OutKast, Ludacris).

Η συλλογή αποτελείται από 9 CD και ένα βιβλίο 300 σελίδων με αυθεντικά σκίτσα του Cey Adams, καλλιτέχνη και πρώτου διευθυντή δημιουργικού της Def Jam Recordings, καθώς και δοκίμια κορυφαίων συγγραφέων και κριτικών της hip-hop και εκατοντάδες φωτογραφίες.

Η ανθολογία αποκαλύπτει τις διαφορετικές τάσεις του πολύπλευρου μουσικού είδους, αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές του επιπτώσεις και την επιρροή του στη λαϊκή κουλτούρα.

Πηγή φωτογραφίας: Twitter

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων