Αντετοκούνμπο: «Πάντα νιώθαμε Έλληνες, αλλά τώρα πήραμε και τη σφραγίδα»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που κάποτε δεχόταν ρατσιστικές επιθέσεις από στελέχη της ΝΔ, και με το ταλέντο, τη σκληρή δουλειά  και την αλληλεγγύη του κατάφερε να δώσει ηχηρές απαντήσεις στην ακροδεξιά πολυκατοικία..., σήμερα απαθανάτισε με το κινητό του τη στιγμή που η μητέρα του και ο μικρός αδελφός του Αλεξ, πολιτογραφούνται Έλληνες.  

5376872

Πριν μερικά χρόνια στον κατάλογο ενός νηπιαγωγείου στην Αθήνα υπήρχαν τα επώνυμα των μικρών πιτσιρικάδων. Τους έλεγαν Αντετοκούνμπο και σήμερα το δικό τους επώνυμο, είναι το πιο διάσημο επώνυμο Ελλήνων στον κόσμο. Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή ορκωμοσίας της μητέρας του Βερόνικα, και του αδερφού του, Αλέξανδρου, οι οποίοι πολιτογραφήθηκαν Έλληνες.

Στην ορκωμοσία ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που λίγο καιρό πριν, τον χλεύαζαν  τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο Άδωνης που  μπέρδευε τ΄ όνομά του και περιπαικτικά τον αποκαλούσε «Ακενοτούμπο». Α, και ξεκαθάριζε ότι «είναι Αφρικανός»! «Ο Αντετοκούνμπο ο Έλληνας δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε. Πώς τον λένε;», σήμερα στάθηκε δίπλα στην οικογένεια Αντετοκούνμπο, σε ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι μικροπολιτικής 

Να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2010, όταν κατατέθηκε προς ψήφιση ο νόμος Ραγκούση, ο 3838/2010, που έδινε τη δυνατότητα στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να αποκτούν ιθαγένεια, εφόσον οι γονείς τους είχαν κλείσει μία πενταετία «νόμιμης και μόνιμης» παραμονής στη χώρα, σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία τον καταψήφισε

Ενώ τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε προς ψήφιση τον νόμο 4332 περί Ιθαγένειας. Η Νέα Δημοκρατία και ασφαλώς  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον καταψήφισαν, όπως ακριβώς είχαν κάνει και το 2010. 

Χρησιμοποίησε τους Αντετοκούνμπο για να κρύψει τον ρατσιστή Μπογδάνο

 

Μάλιστα σε δηκτικό σχόλιο του ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αναφέρει 

”Την ίδια μέρα που καλύπτουν τον Μπογδάνο για τη φασιστική στοχοποίηση νηπίων μεταναστευτικής καταγωγής, θυμήθηκαν τιμητική πολιτογράφηση της οικογένειας Αντετοκούνμπο, η οποία είχε ήδη γίνει από τις 9 Σεπτεμβρίου”.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς, όπως πάντα χαμογελαστός, δήλωσε: «Γίναμε όλοι μια οικογένεια. Πάντα νιώθαμε Έλληνες, αλλά τώρα πήραμε και τη σφραγίδα. Είμαστε χαρούμενοι, γίνανε Έλληνες πολίτες και ο Άλεξ και η μητέρα μου» είπε ο πρωταθλητής του ΝΒΑ.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…