Το «αντάρτικο» του Τράμπ και η προειδοποίηση του Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, κάλεσε του γερουσιαστές της Πενσιλβάνιας να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα- Η Αντίδραση του Μπαίντεν 

trump biden feature theintercept crop 2

Μία ημέρα αφότου η Πενσιλβάνια επικύρωσε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ, ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος παρενέβη τηλεφωνικά σε μια συνεδρίαση της Γερουσίας της Πολιτείας αυτής επιμένοντας ότι έχει νικήσει και ότι «πρέπει να ανατραπεί το αποτέλεσμα».

Ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, παρίσταται αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση μιας Επιτροπής της Γερουσίας, στο Γκέτισμπεργκ, την οποία συγκάλεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι για να συζητήσουν εκλογικά «ζητήματα» και τις καταγγελλόμενες «παρατυπίες». Ο Τραμπ, που δεν ήταν δυνατόν να ταξιδέψει για να παραστεί στη συνεδρίαση, τηλεφώνησε για να πει ότι κέρδισε τις αμφίρροπες Πολιτείες, όπως την Πενσιλβάνια, και συνολικά τις εκλογές.

Ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να «ανατρέψουν» το αποτέλεσμα των εκλογών, επαναλαμβάνοντας, χωρίς αποδείξεις και παρά τις σε βάρος του δικαστικές αποφάσεις, ότι διαπράχθηκε νοθεία.

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος μίλησε από το τηλέφωνο, το οποίο κρατούσε ο Τζουλιάνι κοντά στο μικρόφωνό του, απευθυνόμενος στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές της Πενσιλβάνιας και επιμένοντας ότι οι Δημοκρατικοί «έκαναν απάτη» στις εκλογές.

«Αυτές οι εκλογές ήταν νοθευμένες και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί για τη χώρα μας. Και αυτές οι εκλογές πρέπει να ανατραπούν, επειδή κερδίσαμε την Πενσιλβάνια με μεγάλη διαφορά και κερδίσαμε όλες αυτές τις αμφίρροπες Πολιτείες με μεγάλη διαφορά», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Τζουλιάνι, απευθυνόμενος στους Γερουσιαστές, ισχυρίστηκε ότι η εκστρατεία του Τραμπ στερήθηκε την ευκαιρία «σχεδόν παντού», να εκθέσει τις ανησυχίες της για την εκλογική απάτη που διαπράχθηκε, όπως είπε, κυρίως μέσω των επιστολικών ψήφων. Εκτός από την Πενσιλβάνια, είπε ότι τέτοιες απάτες έγιναν επίσης στο Μίσιγκαν, το Γουισκόνσιν, τη Νεβάδα, την Αριζόνα και την Τζόρτζια, Πολιτείες όπου κέρδισε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν προειδοποιεί

Την ίδια στιγμή ο  εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα ότι οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν να μην γίνουν σεβαστά τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να «ανατρέψουν» το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Νομίζω ότι αυτή η σκοτεινή εποχή διχασμού και δαιμονοποίησης θα υποχωρήσει σε ένα χρόνος φωτός και ενότητας», δήλωσε ο Δημοκρατικός σε ομιλία του για την Ημέρα Ευχαριστιών από την πόλη του, το Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ.
 

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…