Newsroom

Newsroom

Το «αντάρτικο» της Ρωσίας στην ΠΓΔΜ

Οι Ρώσοι ευθέως χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα  της ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων ως «μαγείρεμα της Ουάσιγκτον» και μας πληροφορούν ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το νέο όνομα της χώρας και θα χρησιμοποιούν αυτό που έχουν αναγνωρίσει πριν 26 χρόνια, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών περιγράφοντας τι κατά την άποψη του, συνέβη, επισημαίνει: «Οι οκτώ ψήφοι, οι οποίοι δεν επαρκούσαν για να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία, διασφαλίστηκαν μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς βουλευτών της αντιπολίτευσης. Τρεις (βουλευτές) –εντελώς τυχαία- την ίδια ακριβώς ημέρα απελευθερώθηκαν από τον κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ άλλοι δύο εις βάρος των οποίων εκκρεμούν εισαγγελικές υποθέσεις τους υποσχέθηκαν ελευθερία, ενώ στους υπόλοιπους ως αντάλλαγμα για τη “σωστή ψήφο” τους έγιναν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις».

Και συνεχίζει: «Τους βουλευτές τους κλείδωσαν στα γραφεία, τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής». Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ βρίσκονταν στο κτίριο της Βουλής και παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση της συνεδρίασης», γεγονός που δεν αφήνει αμφιβολίες για το ποιος καθοδηγούσε αυτή τη διαδικασία».

Κατά την άποψη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών καταπατήθηκαν όλες οι αρχές δικαίου. «Θεωρούμε τα όσα συνέβησαν ως απροκάλυπτη καταπάτηση όλων των κανόνων και από την άποψη της νομοθεσίας και από ηθικής απόψεως. Παρόμοιοι βρώμικοι χειρισμοί, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκδήλωση της βούλησης των βουλευτών.

Η άποψη των δύο τρίτων των “Μακεδόνων”, που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30η Σεπτεμβρίου, αγνοήθηκε ωμά» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταλήγει με την ακόλουθη παραίνεση: «Η επίλυση της διαμάχης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται στις αρχές του δικαίου, στην ευρεία υποστήριξη του λαού, και όχι να διασπά την κοινωνία».

Και ως επιστέγασμα η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια, πληροφόρησε ότι η Ρωσία εμμένει στη στάση της να αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία. «Η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό της όνομα πριν από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της» αναφέρει σε ανάρτηση της στο Διαδίκτυο.

Πηγή: TASS, mid.ru, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Πελοπόννησο: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Πελοπόννησο: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…