Ανταρσία: «Να σταματήσει ο Μπακογιάννης τη νομιμοποίηση των ρατσιστικών επιτροπών κατοίκων»

Στο θέμα των «επιτροπών κατοίκων» εστιάζει η «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», εξαπολύοντας βολές κατά του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

4881047

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Κωνσταντίνου σε δήλωσή του, «είναι πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της αντιφασιστικής πλειοψηφίας, της πλειοψηφίας που στέκεται με αλληλεγγύη και συμπόνοια για τους πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα ασυνόδευτα παιδιά, η παράταξη Μπακογιάννη να νομιμοποιεί τον ρατσιστικό λόγο και την παρουσία στο 6ο κοινοτικό συμβούλιο των “επιτροπών κατοίκων” που συνεργάστηκαν με τους με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα δολοφονικά πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πλατεία Αττικής το 2008-2013».

Όπως μάλιστα τονίζει ο κ. Κωνσταντίνου, την Παρασκευή (29 Νοεμβρίου) «τους φιλοξενούν στο 6ο κοινοτικό συμβούλιο!». Και προσθέτει: 

«Η παράταξη Μπακογιάννη δεν αποδέχεται να μπει στο δημοτικό συμβούλιο και να συζητηθεί ψήφισμα που έχουμε καταθέσει για να σταματήσει ο Δήμος Αθήνας να παρέχει διευκολύνσεις στην υπόδικη Χρυσή Αυγή, γραφεία στην οδό Κοτοπούλη 2 και αποσπάσεις δημοτικών υπαλλήλων αλλά τρέχει να δώσει βήμα για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφυγόπουλων στους ακροδεξιούς που συνεργάστηκαν ανοιχτά με τον Παναγιώταρο και την Σκορδέλη!

»Καλούμε το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα να υψώσει την φωνή του κατά των επιτροπών των ¨αγανακτισμένων” και να υπερασπίσει ξανά τις γειτονιές μας από τις φωνές μίσους. Οι πρόσφυγες και τα ανήλικα παιδιά είναι καλοδεχούμενα, όχι οι μισαλλόδοξοι ακροδεξιοί που φοράνε το μανδύα του “αγανακτισμένου κατοίκου” που ζητά εθνικά καθαρά γειτονιές.

Είναι ώρα ο Δήμος της Αθήνας να ιδρύσει δομές πρόνοιας για όλους, για κάθε φτωχό και πρόσφυγα. Λεφτά θα βρεθούν αν σταματήσουν οι παράλογες σπατάλες για φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξοπλισμούς και αστυνομικές επιχειρήσεις σκούπα.»

«Έλα Γιώργο…»

Τα κείμενα που ακολουθούν -σύμφωνα με τον Π. Κωνσταντίνου- τα κατάθεσαν το 2011 στο δημοτικό συμβούλιο, επιδιώκοντας να κλείσουν δεκάδες μαγαζιά μεταναστών με συνυπογραφή Σκορδέλη και Παναγιώταρου.

Το άλλο κείμενο «Ελα Γιώργο…» που αναφέρει ότι μαζεύτηκαν στο μαγαζί Πύλες(!) το χρυσαυγίτικο ορμητήριο του Χ.Ρήγα εκείνο το διάστημα, απλά δείχνει το πώς οργανώθηκε από τη Χρυσή Αυγή η παρουσία όλων των επιτροπών. Δύο βδομάδες μετά, είχαμε το πογκρόμ της Αθήνας, με μαχαιρώματα και τραυματισμούς δεκάδων μεταναστών, αλλά και με την καταστροφή δεκάδων καταστημάτων, αρκετά από αυτά στη λίστα των επιτροπών.

 

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…