Newsroom

Newsroom

Ανταλλαγή πυροβολισμών με τρεις νεκρούς στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας

Συμπλοκή στην οποία έχασαν τη ζωή τους ένας 43χρονος υπσαρχιφύλακας και δύο άτομα αλβανικής καταγωγής,υπήρξε τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην ορεινή…

astynomia 0

Συμπλοκή στην οποία έχασαν τη ζωή τους ένας 43χρονος υπσαρχιφύλακας και δύο άτομα αλβανικής καταγωγής,υπήρξε τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, πολύ κοντά στς ελληνοαλβανικά σύνορα.
Η ανταλλαγη πυροβολισμών έγινε κοντά στη Μικρή Πρέσπα.
Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο για παράνομη αλιεία.
Οι δράστες μάλλον ήταν λαθρέμποροι και άνοιξαν πυρ όταν τρεις αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν την καλύβα όπου βρίσκονταν.
Ο νεκρός υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστέντης,ηταν 43 ετων και πατέρας ενός παιδιού.

Σε ανακοινωση του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους» .

Ανακοίνωση για το περιστατικό έβγαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ 
«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.»

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ: 
“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αστυνομικού, νέου ανθρώπου και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού.Για ακόμη μία φόρα ήρθε στο φως η έλλειψη οργάνωσης και προστασίας όλων των αστυνομικών που δίνουν μάχη με το έγκλημα. Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της”.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωση για το θάνατο του Αρχιφύλακα έξέδωσε ο Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος:
“Ο θάνατος του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη από πυροβολισμούς κακοποιών, αποδεικνύει το βαρύ φορτίο που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η εκπλήρωση του καθήκοντος αποκτά ακόμα υψηλότερη αξία κοινωνικής προσφοράς.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, εκφράζω οδύνη για τον θάνατο του και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει κάθε στήριξη στην οικογένεια του, αλλά και να παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και υλικοτεχνική στήριξη στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που αντιμετωπίζει τα κρούσματα της επικίνδυνης εγκληματικής δράσης για την υπεράσπιση των πολιτών”.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
“Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 43χρονου αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος, τα ξημερώματα, στην περιοχή της Φλώρινας”.

 


Η φωτογραφία του αστυνομικού που έπεσε στο καθήκον.

 

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ