Αντ. Ρουπακιώτης για Βαξεβάνη-Παπαδάκου: «Kινήθηκαν οι ένοχες και συμπαραστάτιδες προς αυτές δυνάμεις και αναζήτoύν ευθύνες από τους δημοσιογράφους»

Παρέμβαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, αναφορικά με τις διώξεις των δημοσιογράφων , Κώστα Βαξεβάνη -Γιάννας Παπαδάκου, που αποκάλυψαν με στοιχεία το σκάνδαλο Novartis.
 

NewsRoom 21/01/2022 | 23:02

Παρέμβαση έκανε με άρθρο του στο Ieidiseis.gr, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, αναφορικά με την παραληρηματική δίωξη τόσο του Κώστα Βαξεβάνη, όσο και της Γιάννας Παπαδάκου. Ο πρώην υπουργός, ξέσπασε σε όσους έσπευσαν να χαρακτηρίσουν  ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι απλά...σκευωρία, αναφέροντας, ότι Η υπόθεση ΝOVARTIS δεν είναι σκάνδαλο. Είναι κάτι βαρύτερο. Έγκλημα, μια και, πέραν των άλλων, συνδεόταν και με την υγεία του ελληνικού λαού. Έγκλημα για το οποίο βαρύνονται πολλοί.

Γι’ αυτό κινήθηκαν οι ένοχες και συμπαραστάτιδες προς αυτές δυνάμεις και επιχειρούν να εξαφανίσουν ή να εξαερώσουν την όλη υπόθεση.

Για τον σκοπό αυτόν οργανώθηκε και λειτούργησε, όπως λειτούργησε, η εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Γι’ αυτούς τους λόγους απειλήθηκαν ή διώχθηκαν δικαστικοί λειτουργοί.. Μάλιστα ο Αντώνης Ρουπακιώτης, άφησε αιχμές και για την πολιτική δίωξη των δημοσιογράφων που έφεραν στοιχεία για το σκάνδαλο, λέγοντας ότι για τους ίδιους λόγους απλώθηκε με το πόρισμα της Επιτροπής δίκτυο – διάτρητο βέβαια- αναζήτησης ευθυνών από τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη και άλλους.

Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, ανέφερε ότι «οι Γ.Παπαδάκου και Κ.Βαξεβάνης δεν έχουν ανάγκη από συμπαράσταση. Αυτοί τόλμησαν και συνεχίζουν. Εμείς, οι αναγνώστες τους και οι πολίτες γενικότερα, έχουμε το χρέος να σταθούμε απέναντι σε μία πολιτική που συνδέεται, άμεσα ή έμμεσα, με πράξεις και καταστάσεις διαφθοράς, κόντρα στο νόμο και σε κάθε έννοια ηθικής.

Οι ένοχοι και οι υποστηρικτές τους με τρόμο αποκάλυψης ή προβολής των έκνομων αυτών πράξεων, εκτρέπονται και επιδιώκουν ακόμη και την εξόντωση ή φίμωση εκείνων των δημοσιογράφων – δεν είναι και πολλοί – που τολμούν, που δεν φοβούνται ή δεν συνδέονται με εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Τα περί ελευθερίας του τύπου τούς είναι αδιάφορα. Αρκούνται στην επίκλησή τους».

Τέλος ο Αντώνης Ρουπακιώτης κάλεσε το δικαστικό σύστημα  για μία ακόμη φορά να αποδείξει την αξιοπιστία του και να μην επαναπαυθεί στον αφορισμό – ιδιοτελή για πολλούς – ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αντίθετα, εμείς αναμένουμε την απόδειξή του.