Ανθρωποκυνηγητό για τον "πιστολέρο" που σκότωσε τον 11χρονο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του «ρίνγκο» του Μενιδίου, του οποίου η σφαίρα σκότωσε το 11χρονο

593ba4c11dc524e36a8b4591

Η Ασφάλεια ψάχνει συγκεκριμένο άτομο το οποίο είναι ο κύριος ύποπτος για τον πυροβολισμό που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή όμως αυτό το πρόσωπο φέρεται να εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση του μικρού Μάριου παίρνοντας μαζί και το μοιραίο πιστόλι. Για αυτόν τον λόγο οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών. 

«Αν δεν βρεθεί το όπλο και δεν υπάρξει επιβαρυντική κατάθεση μάρτυρα, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο εντοπισμός του δράστη ». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές αρχές, έχουν στοχοποιήση τον η τους δράστες καθώς σε απόσταση 500 μ. από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, στο οποίο έπεσε νεκρός ο 11χρονος Μάριος, είχε στηθεί γλέντι για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με δύο ακόμη άτομα, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης. Μετά τις 9 μ.μ. άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο ήχος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο της οδού Αν. Βαρέλα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για τη λήξη της σχολικής περιόδου.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σπίτι και οι προσκεκλημένοι στο γλέντι είναι ύποπτοι για τη μοιραία αδέσποτη σφαίρα. Αλλωστε, οι πρώτοι που προσήχθησαν ήταν τρία μέλη της οικογένειας, δύο άνδρες 50 και 25 χρόνων και μία γυναίκα, που φέρονται ως οργανωτές της γιορτής.

Έως χθες τα μεσάνυχτα στην αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι έγιναν έρευνες σε συνολικά 22 σπίτια Ρομά, πραγματοποιήθηκαν 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά, ενώ κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών,ένας κάλυκας των 7.62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Σήμερα η κηδεία

Το τελευταίο αντίο στον μικρό Μάριο που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σχολείο του στο Μενίδι λένε αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι και δάσκαλοι. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κατακλύσει τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας στο Μενίδι.Στις 13:00 όσο και στις 19:00, γονείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

To γκέτο που καλά κρατεί

Ναρκωτικά, εκβιασμοί, λαθραία τσιγάρα, πορνεία, εκτεταμένη οπλοκατοχή και ληστείες συνθέτουν το σκηνικό. Στο λόφο των Σαράντα Μαρτύρων και τους γύρω δρόμους στο Μενίδι συναντάς σπίτια, των οποίων τα παράθυρα είναι χτισμένα και άλλα που είναι περικυκλωμένα από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου τα «μάτια» περαστικών και αστυνομικών να μη φτάνουν εκεί που δεν πρέπει.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι η εγκληματικότητα της Δυτικής Αττικής δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή. Και αυτό διότι από εκεί «πηγάζει» το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος που απασχολεί ολόκληρη την Αττική. Συμμορίες με έδρα το Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Ανω Λιόσια δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Στο Μενίδι και στο Ζεφύρι έμποροι ναρκωτικών επιστρατεύουν ανήλικους Ρομά για να τους φέρνουν ναρκωτικά που έχουν κρυμμένα κάτω από το έδαφος σε χωράφια. «Τα μεγάλα κεφάλια δεν κουβαλάνε ποτέ μεγάλες ποσότητες πάνω τους, ούτως ώστε αν συλληφθούν να μην κατηγορηθούν για εμπορία. Συνήθως κρύβουν τις ουσίες έξω από τον καταυλισμό, σε σημεία που αν βρεθούν από την Αστυνομία δεν θα συνδεθούν με εκείνους», λέει αστυνομική πηγή



Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.