Newsroom

Newsroom

Ξανθός: Αυστηρές, αλλά αναγκαίες, οι νέες ρυθμίσεις για το κάπνισμα

Αυστηρές, αλλά αναγκαίες, οι νέες ρυθμίσεις για το κάπνισμα παραδέχεται o υπουργός Υγείας, Α.Ξανθός,

5799ce3b1dc524943e8b4c03

Παράλληλα απαντά στους ατμιστές για την απαγόρευση ατμίσματος στους κλειστούς χώρους, εξηγεί γιατί δεν ζητά αύξηση της τιμής των τσιγάρων και αναλύει πώς θα αποζημιώνει ξανά τα φάρμακα που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος.  

Ο ίδιος χαραχτηρίζει προσβλητικό για τη χώρα, το γεγονός της μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, μιλώντας στο praktoreio-ygeias.gr, προαναγγέλοντας πιο αυστηρές ρυθμίσεις και συντονισμένη δράση πολλών υπουργείων στη μάχη κατά του καπνίσματος. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, επειδή είναι προθάλαμος για το κάπνισμα, σύμφωνα με τον Α. Ξανθό, θα αντιμετωπιστεί ως μέσο προσομοίωσης της καπνιστικής συμπεριφοράς και θα απαγορεύεται η χρήση του όπου και των προϊόντων καπνού.

Στόχος για το υπουργείο Υγείας είναι να αλλάξει η κοινωνική κουλτούρα για το κάπνισμα, ενώ ο κ. Ξανθός δεν συμφωνεί με την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, παρότι δέχεται εισηγήσεις για αυτό και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσουν να αποζημιώνονται ξανά από τα ταμεία τα φάρμακα που αποδεδειγμένα συμβάλουν στη διακοπή του καπνίσματος.

Δεν φτάνει η καταστολή και οι αποκρουστικές φωτογραφίες στα πακέτα, τονίζει ο υπουργός Υγείας και ζητά προτάσεις από όλους και διακομματική στήριξη για να εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους