Ανδ. Ξανθός: Οι ευθύνες είναι πολιτικές κι έχουν ονοματεπώνυμο

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες με ονοματεπώνυμο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο «τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της υγείας» τη χρονική περίοδο 1997-2014.

NewsRoom 11/04/2017 | 15:58

«Η Εξεταστική θα ελέγξει σκάνδαλα σε βάθος εικοσαετίας. Ξέρουμε όλοι ότι γινόταν πάρτι» είπε ο κ. Ξανθός στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας.

«Διερευνούμε τυχόν ποινικές ευθύνες που αφορούν ενδεχομένως λειτουργούς της διοίκησης ή πολιτικά πρόσωπα. Δεν θέλουμε να υπάρξει υπόνοια για συγκάλυψη σε αξιόποινες πράξεις. Και μέσα από τη διαδικασία θέλουμε να εντοπίσουμε και τις τρύπες του συστήματος και τους μηχανισμούς που επέτρεψαν αυτές τις συμπεριφορές» επισήμανε ο υπουργός Υγείας για να προσθέσει: «Είμαστε οι πρώτοι που ανοίγουμε αυτή τη συζήτηση. Εμείς δεν είχαμε οργανική σχέση με αυτό το πάρτι, το οποίο είχε λίγους οργανωτές και πολλούς συμμετέχοντες».

Σε ερώτημα γιατί το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής δεν επεκτείνεται και στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Ξανθός απάντησε: «Δεν θέλουμε να δώσουμε το σήμα ότι εν δυνάμει είμαστε ελεγχόμενοι όλοι και όλοι είμαστε το ίδιο. Δεν μπορούν να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι».