Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας

Την πιθανότητα να δοθεί παράταση στην διορία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, άφησε η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου.

5a4504211dc5243f428b4675

Όπως είπε η κυρία Παπανάτσιου, το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει την πορεία της πληρωμής των τελών και θα αποφασίσει αν θα χρειαστεί να δώσει παράταση ή όχι, καθώς η καταληκτική διορία πέφτει Κυριακή και δεδομένου και του υψηλού προστίμου που προβλέπεται από το νόμο (100% της αξίας των Τελών που δεν θα έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα έως 31 Δεκεμβρίου).

Επίσης,

έδωσε πληροφορίες και για την έναρξη υποβολής αιτήσεων του επιδόματος θέρμανσης 2017-2018. Όπως είπε, μιλώντας στον Real fm, σήμερα, αύριο ή το αργότερο έως την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης πετρελαίου 2017-2018. Η δόση για όσους προμηθευτούν πετρέλαιο έως το τέλος του 2017 θα δοθεί το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, αύριο θα πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων έλαβαν πέρυσι επιδότηση πετρελαίου, το επιπλέον 50% του ποσού που ήδη έχουν λάβει εφόσον κατοικούν στην Α’ κλιματική ζώνη (νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) ή στους ορεινούς δήμους της Β’ ζώνης (νομών Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Μαγνησίας).

Ανοικτό άφησε επίσης το ενδεχόμενο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να υπάρξει και μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά τον Αύγουστο του 2018.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι παίρνουν έκτακτο επίδομα θέρμανσης ως και 312,5 ευρώ

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους