Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα – Νέα απεργία από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Η πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου θα βρει τα καταστήματα ανοιχτά στην Αθήνα καθώς θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα, ενώ έως τις 8 μ.μ. θα μείνουν ανοιχτά τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων. Στη Θεσσαλονίκη, οι καταστηματάρχες έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους προαιρετικά.

587b1a781dc524181d8b45bc

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Στην ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το γεγονός των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές ως μνημονιακή υποχρέωση και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10 σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές».

«Η Κυβέρνηση», σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, «ρίχνει την ευθύνη στους αντιπεριφερειάρχες και ενώ την ίδια ώρα που δηλώνει ότι υποστηρίζει τους εργαζόμενους, τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές». Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών να συμμετέχουν στην απεργία τονίζοντας ότι ανάλογες κινητοποιήσεις θα υπάρχουν όλες τις Κυριακές που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά.


Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…